خواص قارچ گانودرما برای پیسی تا درمان و ریشه کن کردن آن

گانودرما لوسیدوم گونه ای از قارچ هاست  که از طرف شرکت های آرایشی و بهداشتی و مراقبتی به دلیل خواص آن بر پوست مورد توجه  قرار گرفته است. خواص قارچ گانودرما برای پیسی و درمان این بیماری باعث شده تا شرکت های بهداشتی از آن در محصولات خود استفاده کنند وتوسط خیلی از مردم در شرق آسیا و مناطقی که از خواص قارچ گانودرما برای پیسی آشنایی دارند به طور سنتی مورد استفاده قرار بگیرد. به دلیل محدود بودن رویش این قارچ  به مناطق خاصی در جهان، تاثیر قارچ گانودرما بر پیسی و دیگر بیماری ها آن چنان شناخته شده نیست.

نحوه اثرگذاری قارچ گانودرما بر پیسی و طریقه مصرف آن

در این ویدئو در مورد علت به وجود آمدن بیماری پیسی یا ویتیلیگو توضیح داده ایم و سپس نحوه اثرگذاری قارچ گانودرما بر روی این بیماری را شرح داده‌ایم. دیدن این ویدئو شما را با انواع قارچ گانودرما موجود در بازار و همچنین نحوه مصرف این قارچ آشنا می‌کند.

قارچ گانودرما چیست؟

قارچ گانودرما با نام علمی گانودرما لوسیدوم و نام های محلی لینگژی در چین و ریشی در ژاپن شناخته شده است. این قارچ از حدود ۲۰۰۰ سال پیش در شرق دور برای درمان بیماری ها و تقویت و سلامتی بدن مورد استفاده قرار می گرفته است. 

این قارچ طعم مطلوبی ندارد و معمولا در چای و دمنوش ها اضافه می شده و به طور خام مورد استفاده قرار نمی گرفته است. رنگی قرمز متمایل به قهوه ای دارد و معمولا روی تنه ی درختان پوسیده یا درختان در حال مرگ می روید. در طول قرن ها بسیاری از مردم برای داشتن پوستی سالم تر، از محصولات طبیعی و ارگانیک بهره می برده اند.

 امروزه این محصولات طبیعی در بسیاری از محصولات آرایشی استفاده می شود تا دغدغه های مردم را برای پوستی سالم برطرف کنند. با وجود استفاده ی گسترده از محصولات طبیعی، کشف یک ماده ی بیولوژیکی که تاثیر مطلوب و دلخواه ما را ایجاد کند به یک چالش تبدیل شده است. تاثیر قارچ گانودرما بر پیسی در آزمایشگاه ها مورد مطالعه قرار گرفته است.  در این مقاله می خواهم به خواص قارچ گانودرما برای پیسی اشاره کنیم.

پیسی یا ویتیلیگو چیست؟

ملانین رنگدانه ایست تیره، که از اسید آمینه ی تیروزین مشتق شده است و مسئول ایجاد رنگ در پوست و مو است. کاهش رنگدانه های پوستی در هر قسمت بدن منجر به سفید شدن آن قسمت می شود. پیسی نتیجه ی اختلال سلول هایی است که وظیفه ی تولید رنگدانه ها را بر عهده دارند.

 این اختلال باعث لکه های سفید بر پوست می شود. این بیماری واگیر دار نیست و صرفا یک بیماری است که خود بیمار را درگیر می کند.گرچه این بیماری هیچ تاثیری جز تغییر رنگدانه ها بر بدن ایجاد نمی کند و تهدیدی جدی برای سلامتی نیست. خواص قارچ گانودرما برای پیسی باعث شده تا از این قارچ در محصولات بهداشتی و مراقبتی پوستی استفاده شود.

تخریب ملانوسیت ها، موجب نبود رنگدانه و سفید شدن نواحی آسیب دیده ی پوست می شود.
تخریب ملانوسیت ها، موجب نبود رنگدانه و سفید شدن نواحی آسیب دیده ی پوست می شود.

گانودرما از دو کلمه ی یونانی گانو به معنی روشنایی و درما به معنی پوست گرفته شده است. بی شک این ماده با خاصیت یک دست و روشن کنندگی پوست در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست و آرایشی مورد استفاده قرار گرفته است. 

خاصیت یک دست کنندگی پوست و روشن کنندگی این قارچ به دلیل کم بودن سمیت سلولی و تاثیر روشن کننده ی قوی در ماده ی جی. لوسیدوم موجود در این قارچ است. مصرف قارچ گانودرما و پیسی و درمان آن رابطه ی مستقیم  دارد.

ملانین و رنگدانه های موجود بر پوست نقش مهم و اساسی را در مراقبت از پوست در مقابل آسیب های بیرونی از جمله اشعه ی فرابنفش، گرما و تابش های خورشیدی ایجاد میکنند و تعیین کننده ی اصلی تنوع رنگ پوست هستند.  مقدار سطح ملانین ها مستقیما با فعالیت های تریزون در ارتباط است. بازدارنده ها و کند کننده های فعالیت تریزون باعث روشن شدن پوست انسان می‌شوند.

 

تاثیر و خواص قارچ گانودرما برای پیسی چیست؟

خواص قارچ گانودرما برای پیسی توسط گروهی محقق کره ای در یک مطالعه ی تحقیقاتی مورد آزمایش قرار گرفته بود. آنها به این نتیجه رسیدند که عناصر موجود در قارچ گانودرما باعث گردش سلول های ملانوما شده و فعالیت های تریزون را کاهش می دهد.

علت بیماری پیسی هنوز مشخص نیست اما دانشمندان اظهار می‌کنند افراد به دلیل اختلالات روانی یا یک بیماری خود ایمنی که در آن بدن با تولید آنتی بادی هایی که به ملانوسیت ها ( سلول های تشکیل دهنده ی رنگدانه) حمله میکنند دچار بیماری پیسی می‌شوند. از خواص قارچ گانودرما برای پیسی این است که با دارا بودن اسید گانودرمیک سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده. 

از آنجایی که پیسی ممکن است نتیجه ی یک بیماری که در آن بدن آنتی بادی تولید میکند باشد، با تقویت سیستم ایمنی، بدن میتواند از افزایش تخریب ملانین ها یا همان رنگدانه های پوستی جلوگیری کند. گانودرما باعث تحریک سلول هایی که مسئولیت تولید رنگدانه ها در بدن را دارند می شود.

بعد از چه مدت می توان خواص قارچ گانودرما بر پیسی را مشاهده کرد؟

با مصرف گانودرما ظرف مدت چند ماه سلولهای تخریب شده جایگزین سلول های نو شده و باعث یکدست شدن و همرنگ شدن پوست میشود. از عوامل تاثیر گذار بر خواص قارچ گانودرما برای پیسی میتوان به شدت تخریب رنگدانه ها روی پوستی و سن اشاره کرد. یعنی تاثیر قارچ گانودرما بر پیسی بسته به شرایط متغیر است و یک بیمار گاها باید مدت طولانی تری از قارچ گانودرما استفاده کند تا نتیجه ی مطلوب را ببیند.

 قارچ گانودرما قارچی موثر برای درمان اغلب بیماری های پوستی است و  با دارا بودن تری تپین ها و بتاگلوکان ها از ایجاد حساسیت جلوگیری کرده کبد را پاکسازی کرده و سم زدایی میکند. از آنجایی که ممکن است بیماری پیسی به دلیل اختلالات روانی به وجود آمده باشد, قارچ گانودرما با دارا بودن ماده ای آرامش بخش باعث آرامش اعصاب و روان شده و اختلالات عصبی را درمان می کند.

 نداشتن استرس و اضطراب و قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن تاثیر قارچ گانودرما بر پیسی را چند برابر می کند. این قارچ خواص بسیار زیادی دارد و به طور سنتی و در طی سالیان سال برای درمان بیماری های بسیاری استفاده می شده است و خواص قارچ گانودرما برای پیسی فقط گوشه ای از تاثیرات بی نظیر این قارچ بر بدن انسان است.

روش تهیه کرم قارچ گانودرما

با استفاده از قارچ گانودرما محصولات بسیار مختلفی تولید می شود. یکی از این محصولات پرکاربرد، کرم گانودرما است. با تهیه این کرم می توان موجب از بین رفتن جای لک های پیسی و حتی جوش شد. برای تهیه این کرم قارچ گانودرما در ابتدا باید دو قاشق چایخوری پودر گانودرمای خاص را درون یک استکان ریخت، سپس با استفاده از یک قطره چکان مقداری آب جوش به آن اضافه کرد. میزان آب باید در حدی باشد که پودر خیس شود و به حالت خمیری تبدیل شود. حال می توانید این خمیر به دست آمده را بر روی قسمت های مختلف بدن که دچار پیسی شده است، بزنید. خرید قارچ گانودرما

قبل استفاده از کرم گانودرما باید محل مورد نظر به خوبی با آب شسته و خشک کنید. این کرم برای اثربخشی مطلوب به ۵ ساعت زمان نیاز خواهد داشت. با استفاده از این کرم و استفاده مداوم از آن شاهد از بین رفتن تمامی لکه های ایجاد شده بر روی پوست خواهید بود. برای اثربخشی سریع تر و بهتر این بیماری توصیه می شود تا در طول درمان از میزان بیشتری میوه، سبزی و آب استفاده شود و از استعمال دخانیات و الکل خودداری شود.

روش تهیه ماسک قارچ گانودرما

برای تهیه ی این ماسک که به ماسک ضد پیری هم معروف است؛ یک قاشق پودر گانودر مای خشک شده را با یک عدد سفیده تخم مرغ و دو قاشق آب لیموی تازه مخلوط کنید. این ماسک را روی صورت قرار دهید و پس از ۱۵ دقیقه با آب ولرم شستشو دهید.

آیا قارچ گانودرمالوسیدوم برای پوست خوب است؟

بر اساس تحقیقات پزشکی و سایر مطالعات پژوهشی آزمایشگاهی که در عصر حاضر بروی ترکیبات موجود در قارچ دارویی گانودرمالوسیدوم و تاثیرات آنها روی پوست و عارضه های پوستی صورت گرفته است (جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله خواص قارچ گانودرما برای پوست و مو را مطالعه نمایید)، عصاره ی گانودرمالوسیدوم، مانند پلی ساکاریدهای گانودرما، در بهبود زخم های پوستی، کاهش عفونت هایی که  پس از سوختگی بروز پیدا می کنند و جلوگیری از ایسکمی فِلَپ پوست و آسیب دیدگی مجدد آن قابل استفاده می باشد.

داده های موجود در پژوهش ها و مقالات علمی پزشکان و متخصصان پوست و مو این نتیجه را به ما می رسانند که تیروزیناز موجود در قارچ هایی مثل گانودرمالوسیدوم، کلید تنظیم و تولید ماده ای به نام مِلانین است. مطالعات پزشکی انجام شده بر روی تاثیر جذب تیروزیناز خالص و اثرات آن نشان داده است که تیروزیناز قارچ ها به عنوان یک عامل موثر در ملانوژنز می تواند به عنوان یک ملانوژن قوی در درمان عوارض پوستی همچون ویتیلیگو یا همان پیسی پوست عمل کند.

پیسی چگونه ایجاد می شود؟

ویتیلیگو یا پیسی یکی از بیماری های شایع پوستی است که درصدی از افراد دنیا را درگیر خود می کند. ویتیلیگو را باید نوعی اخلال در تولید رنگدانه های پوستی به حساب آورد. ایجاد این لک های روشن پوستی به اختلال در تولید ملانین برمی گردد. ملانین ماده ای است که در ایجاد رنگ چشم، پوست و موی افراد نقش تعیین کننده ای دارد. زمانی که در تولید این ماده اختلال و مشکلی پیش بیاید و ملانوسیت های بدن نتوانند ماده ی ملانین لازم و کافی را تولید نمایند رنگ پوست فرد از آنچه که باید روشن تر می شود و این عارضه بصورت پدید آمدن لک هایی در جاهای مختلف بدن مثل گردن، صورت و … ظاهر می گردد.

قارچ دارویی گانودرمالوسیدوم با عارضه های پوستی چه می کند؟

هنگامی که مولکول های تری ترپن موجود در قارچ گانودرمالوسیدوم (ریشی) استخراج شده و بصورت دارو بکار گرفته میشوند قادرند تا با سیستم ایمنی بدن فردی که دچار بیماری های پوستی نظیر ویتیلیگو شده است  تعامل پیدا کند. به ویژه در مبارزه با التهابات پوستی که گانودرمالوسیدوم در درمان آنها خیلی  موثر است. ترکیبات موجود در قارچ گانودرمالوسیدوم می تواند قرمزی، لک و پیس و پف کردگی های ایجاد شده در پوست را که بیماری های نسبتاً نامطلوب پوستی ناشی از التهاب در پوست شمرده میشوند کاهش داده و ناراحتی های مربوط به آن ها را از بین ببرد.

تحقیقات علمی انجام شده روی تاثیرات گانودرمالوسیدوم بر بیماری های پوستی مثل ویتیلیگو

قارچ دارویی خوراکی گانودرما لوسیدوم (G. lucidum، Lingzhi)، نوعی قارچ با ترکیبات و فعالیت های زیستی مختلف است که اخیرا فواید آن برای بهبود کیفیت پوست و درمان بیماری های پوستی نظیر ویتیلیگو کشف شده است. یافته های علمی پزشکان متخصص پوست میگویند که پلی ساکاریدها و اسیدهای گانودریک به عنوان متابولیت های عملکردی اصلی گانودرما دارای عملکردهای آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در پوست گزارش شده اند. بر اساس تحقیقات متخصصان پوست و سایر مطالعات دانشمندان، ترکیبات زیست فعال موجود درقارچ گانودرمالوسیدوم، مانند پلی ساکاریدهای گانودرما، در بهبود عوارض پوستی ژنتیکی و یا اکتسابی نقش موثر و درمانگری دارند.

بیماری پیسی

عصاره ی گانودرمالوسیدوم به دلیل تاثیری که در کند سازی روند پیری پوست و سفید شدن پوست دارد، در مراقبت از پوست نیز می تواند نقش کاربردی داشته باشد. اثر ضد التهابی قارچ گانودرما در اختلالات پوستی همچون درماتیت آتوپیک، ویتیلیگو و سارکوئیدوز جِلدی نیز در پژوهش های آزمایشگاهی دیده شده است. در واقع می توان گفت، گانودرمالوسیدوم دارای پتانسیل زیادی برای درمان مشکلات و عوارض پوستی شایع حتی سرطان پوست می باشد.

 تری ترپن ها یکی از ترکیبات فعال اصلی در قارچ گانودرما لوسیدوم هستند که بر روی پوست و رنگدانه های پوستی تاثیر می گذارند. تحریک گیرنده فعال شده با پروتئازبر روی کراتینوسیت های پوستی باعث ترشح سیتوکین های مختلف ایمنی و التهابی از جمله اینترلوکین می شود و در نتیجه در ایجاد التهاب پوستی آلرژیک هم نقش تاثیرگذاری دارد.

آزمایش روی تری ترپن های قارچ گانودرما

یکی از مطالعات آزمایشگاهی روی تاثیرات تری ترپن های موجود در گانودرمالوسیدوم بر رنگدانه های پوستی و عوارض آلرژیک با هدف بررسی اثرات مهاری تری ترپن های  گانودرما بر ترشح با واسطه PAR2 از کراتینوسیت های انسانی انجام شد. کراتینوسیت های اپیدرمی طبیعی انسان (NHEK) با پپتید فعال کننده در حضور یا عدم حضور تری ترپن های گانودرما در شرایط آزمایشگاهی تحریک شدند. ترشح IL8 از سلول های NHEK با روش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (ELISA) اندازه گیری شد.

ساختار شیمیایی تری ترپن ها بر اساس شواهد طیف سنجی و داده های طیف جرمی تعیین شد. در میان تری ترپن‌های گانودرما، گانولوسیدات F قوی ‌ترین فعالیت مهاری را بر روی ترشح IL8 با واسطه PAR2 از کراتینوسیت‌ها نشان داد. اسید گانولوسیدیک فعالیت بازدارندگی قوی با مقدار IC50 29.1 مولار نشان داد. علاوه بر این، گانودریک اسید و گانودریک اسید به ترتیب با مقادیر IC50 64.9 M و 109.5 M اثرات مهاری قابل توجهی نشان دادند.

توضیح روابط بین ساختار شیمیایی تری ترپن ها و فعالیت بازدارنده ی آنها نشان داد که جایگزینی گروه هیدروکسی در C-23، به جای یک گروه کربونیل، ممکن است یک ویژگی ساختاری بسیار مهم برای فعالیت بازدارنده باشد. در واقع آزمایشگران دریافتند که اسیدهای گانودریک مشتق شده از گانودرما لوسیدوم می تواند یک داروی کاندید برای درمان بیماری های پوستی آلرژیک و عوارض پوستی نظیر ویتیلیگو باشد.

آیا ویتامین  D3 در درمان ویتیلیگو اثرگذار است ؟

تحقیقات پزشکی نشان داده است که درمان بیماری های پوستی نظیر ویتیلیگو با ویتامین D3 با دوز بالا ممکن است برای این بیماران و و حتی بیماران مبتلا به پسوریازیس موثر و بی خطر باشد. بر همین اساس پزشکان بر اساس دانش پزشکان طب سنتی چین دریافته اند که داروهای گیاهی نظیر قارچ گانودرمالوسیدوم که منبعی غنی از ویتامین D3 به شمار می روند می توانند درمان موثری برای چنین عارضه های پوستی محسوب شوند.

اگر به اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان نیاز دارید شماره تماس خود را وارد کنید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند و پاسخگوی سوالات شما باشند

5 2 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

119 نظر ثبت شده
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها