تاثیر قارچ گانودرما بر کاهش واکنش های آلرژیک

قارچ ها در کنار دیگر گیاهان دارویی از گذشته های دور تا به امروز حجم وسیعی از مصارف روزانه ی مردم سراسر جهان را به خود اختصاص می دادند. انسان ها در طول تمدن هایی که در طول تاریخ آمده  و رفته اند همواره دانش پزشکی خود را روبه پیشروی قرار داده و از تجربیات پزشکی نسل های گذشته برای نجات خود از درد و رنج بیماری استفاده کرده اند. یکی از مهمترین تجربیات بشر که قدمتی هزاران ساله در درمان بیماری ها و کاهش دردها داشته است، استفاده از قارچ هایی است که در جنگل ها و بر تنه های درختان به اشکال گوناگون روییده اند. گانودرما لوسیدوم تنها یک نمونه از این قارچ های دارویی جادویی است که در دنیا شناخته شده و بخصوص در طب چینی و طب شرقی از جایگاه خاص خودش برخوردار است.

گانودرمالوسیدوم یکی از قارچ های مناطق جنگلی است که بر روی تنه ی افتاده درختان جنگلی رشد می کند و امروزه به دلیل وسعت چشمگیر متقاضیان در دنیا، عده ای رو به پرورش قارچ گانودرما در شرایط بازسازی شده آورده اند تا بتوانند تا حدی پاسخگوی مشتریان باشند. قارچ گانودرما لوسیدوم خواص بیشماری در کاربردهای آن نهفته است. گانودرمالوسیدوم سرشار از انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها، فیبر و ترکیبات شیمیایی خاص همچون تری ترپن ها، پلی ساکاریدها و …است که در بهبود سلامتی بیماران و همین طور بالا بردن سطح بهداشت و سلامتی جسم و جان افراد نقش چشمگیری دارد. پزشکان چینی، ژاپنی و مالزیایی از قارچ گانودرما لوسیدوم برای درمان خیلی از بیماری ها استفاده می کنند که برطرف کردن واکنش های آلرژیک تنها یک نمونه از این بیماری ها می باشد.

آلرژی

واکنش های آلرژیک

واکنش های آلرژیک یکی از شایع ترین شکایت های امروزی بشر بخصوص در شهرها و کشورهای پیشرفته بشمار می آید. واکنش های آلرژیک را باید به نوعی عکس العمل سیستم دفاعی بدن بدانیم در مقابل نفوذ ذرات خارجی از قبیل گرده های گل، بوها، طعم های مختلف غذاها مثل فلفل، بعضی از داروها، سس ها، غذاهای فرآوری شده، موی حیوانات، ذرات موجود در هوای آلوده و… . در چنین شرایطی مواد موجود در مست سل های بدن مثل هپارین و هیستامین شروع به انتشار در بدن می کنند و نشانه ی این انتشار هم قرمز شدن پوست، کهیر زدن، خارش، ریزش آب بینی، عطسه و … می باشد.

واکنش های آلرژیک نام برده شده در افراد گوناگون متفاوت است و برای فردی تا فرد دیگر نوع و مدل برون ریزی آن فرق می کند. در بعضی افراد تنها با قرمزی پوست و خارش نمود پیدا می کند و در بعضی دیگر عطسه های پی در پی را از نشانه های آلرژیک می خوانند. با همه ی این ها مهم این است که ما با این نشانه ها و علائم آشنا باشیم و بدانیم که چگونه می توانیم بهترین راهکار درمانی را برای کنترل آنها پیش رو بگیریم.

راهکارهای درمانی واکنش های آلرژیک

امروزه پزشکان در مقابله با شروع واکنش های آلرژیک از انواع مختلفی از داروهای آنتی هیستامین برای کنترل واکنش های آلرژیک استفاده می کنند. آنتی هیستامین ها از منتشر شدن هیستامین در بدن جلوگیری کرده و به نوعی انتشار آن را در بافت های سلولی فرد تحت کنترل در می آورند و باعث می شوند خارش فرد کم شده، عطسه های پی در پی او قطع شوند و قرمزی سطح پوست هم کاهش یافته و از بین برود. اما این رویکرد درمانی کاملا موقتی است و نمی توان به آن بعنوان یک راهکار درمانی موثر تکیه کرد. شاید در چنین مواقعی بهتر این باشد که سراغ طب سنتی برویم و از راهکارهای طب سنتی بخصوص طب سنتی مشرق زمین بهره بجوییم. از دیدگاه طب سنتی، استفاده از داروهای گیاهی می تواند در کنار اثربخشی، فاقد عوارض جانبی بوده و عملکرد بهتری را روی سیستم ایمنی بدن و دیگر دستگاه های حیاتی بدن داشته باشد.

پودر قارچ گانودرما

اثرات قارچ گانودرمالوسیدوم بر واکنش های آلرژیک

خواص ترکیبات موجود در قارچ گانودرما بسیار خاص هستند که قادرند بر نحوه ی کارکرد مَست سِل ها تاثیر خوبی بگذارند. پزشکان در تحقیقات آزمایشگاهی خود به این نتایج رسیده اند که مواد موجود در عصاره ی گانودرمالوسیدوم می توانند انتشار هیستامین را در بدن مهار کنند. آنها دریافته اند که مواد عصاره ی گانودرمالوسیدوم در کنترل واکنش های آنافیلاکسی و آنتی بادی های موش های آزمایشگاهی بسیار موثر بوده اند. این ها نتایج جالبی بوده اند که از اثرات مثبت عصاره ی قارچ گانودرمالوسیدوم بر کاهش واکنش های آلرژیک خبر داده اند.

در بعضی از سطور انتشار یافته از این نتایج چنین خوانده میشد که اسیدهای گانودریک C و D موجود در عصاره ی قارچ گانودرما لوسیدوم از انتشار هیستامین از مغز استخوان پیشگیری می کرد. همچنین عصاره ی کلروفرمی موجود در قارچ گانودرما لوسیدوم جلوی ترشح بی رویه ی هیستامین را می گیرد و در کاهش و رفع آثار آلرژیک در بدن فرد نقش موثری دارد. از مهمترین مواد و عناصر موجود در عصاره ی حیاتی قارچ گانودرمالوسیدوم، ترکیب سیکلواکتاسولفور است. این ترکیب در کم کردن سطح پذیرش کلسیم از بیرون سلول ها نقش چشمگیری داشته است. در واقع با عدم و یا کاهش جذب این نوع کلسیم خارج سلولی، سیکلواکتاسولفور می تواند در کنترل ترشح ماده ی هیستامین مست سل ها اثرگذاشته و به کاهش و همچنین بهبود واکنش های آلرژیک در فرد کمک نماید.

در کنار همه ی موارد آزمایشگاهی ذکر شده، آنچه که در اثبات عملکرد مفید قارچ گانودرمالوسیدوم بر کاهش واکنش های آلرژیک باید گفت این است که آنتی اکسیدان های قوی موجود در این قارچ بر روی تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا به آلرژی تاثیرات خیلی خوبی دارند و با تقویت سیستم ایمنی او مقاومت بدن را در برابر بروز واکنش های این چنینی بالا برده و باعث بروز واکنش های حساسیت زای کمتری نسبت به مواد پیرامونی در فرد می شوند.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها