طبع قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه از جمله قارچ هایی است که از آن مصارف خوراکی-دارویی گسترده ای به مدت صدها سال به عمل می آمده است. شیتاکه که کشف آن در تاریخ به ژاپن و چین برمی گردد از نوع قارچ های شبه دکمه ای است که شکل تازه ی آن بسیار ترد و شکننده بوده و از طعم و مزه ای عالی و بی نظیر برخوردار است. قارچ شیتاکه بر روی بدنه ی پوسیده ی درختان بلوط، راش و … می روید. همین زمینه ی خاص رویش است که باعث شده تا این قارچ قهوه ای رنگ از میزان بالایی ویتامین و مواد معدنی در عصاره و ساختار خود بهره مند باشد.

مطالعات علمی زیستی بسیاری روی قارچ شیتاکه به عمل آمده که نتایج آن در مجلات علمی پزشکی روز دنیا به انتشار درآمده است. بر اساس این مطالعات لنتینان از مهمترین موادی است که جزو ترکیبات زیست فعال موجود در این قارچ به شمار می آید. لنتین یا لنتینان از مواد آنتی سرطان و ضد تومور است که در ماده ی AHCC قارچ شیتاکه به وفور یافت می شود. از دیگر مهمترین مواد موجود در قارچ شیتاکه آنتی اکسیدان ها، پروتئین ها، اسیدهای آمینه ی ضروری و غیر ضروری و همین طور تانن، پلی ساکارید و … هستند که برای سلامتی انسان نقش مهمی دارند.

خواص استفاده از قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه علاوه بر مصارف خوراکی گوناگون، نقش دارویی مهمی در پیشگیری و همین طور درمان بسیاری از بیماری های انگلی، ویروسی و همین طور باکتریایی و میکروبی دارد. در درمان بسیاری از بیماری های ویروسی و دفع ویروس به طور کامل از بدن می توان از قارچ شیتاکه و عصاره ی دارویی آن استفاده کرد. همچنین برای مداوای بیماری هایی که ریشه ی عصبی دارند مصرف عصاره ی قارچ شیتاکه که حاوی AHCC این قارچ است نقش درمانگر و تسریع کننده ی روند بهبودی را دارد. ام اس از جمله بیماری هایی است که بر اثر تخریب غشای سلولی و نورون های مغزی و سیستم اعصاب مرکزی در افراد به وجود می آید.

قارچ شیتاکه

این بیماری بر اثر نقص در سیستم ایمنی بدن رخ می دهد. استفاده از کپسول ایمیون که برگرفته از عصاره ی قارچ شیتاکه می باشد در درمان بیماری هایی نظیر ام اس تاثیر بسیار زیادی دارد. از دیگر مهمترین خواص قارچ شیتاکه کنترل بیماری های عصبی مثل افسردگی، استرس، اضطراب و بیماری های قلبی ناشی از اعصاب است. آنتی اکسیدان های موجود در قارچ شیتاکه برای تقویت سیستم ایمنی بدن موثر هستند. از دیگر مهمترین خواص دارویی قارچ شیتاکه می توان به واص آنتی ویروسی آن در درمان بیماری های ویروسی مثل آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کرونا اشاره کرد.

طبع و مزاج قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه نیز مثل دیگر انواع قارچ های خوراکی-دارویی در زمره ی قارچ ها با طبع سرد و تر می باشد. در واقع تمامی قارچ ها که کاربرد خوراکی و دارویی در طب سنتی دارند مزاجی سرد و تر دارند. آگاهی از مزاج و طبع قارچ شیتاکه می تواند در طریق مصرف و سود بردن از منافع و خواص قارچ نقش بسیار موثری داشته باشد. از نظر طب سنتی افراد با مزاج سرد و تر بهتر است در مصرف قارچ شیتاکه احتیاط بیشتری به عمل بیاورند. در مقابل افرادی که مزاج گم و خشکی دارند ، مصرف قارچ شیتاکه می تواند برای آن ها بسیار مفید و درمانگر تلقی شود. نکته ی مهم در مورد قارچ شیتاکه و طبع آن در این است که استفاده از این قارچ برای تمامی مزاج ها مفید است.

منتهی حتما باید بر اساس دانش طبع شناسی و مزاج شناسی افراد مورد استفاده قرار بگیرد. طب سنتی برای تمامی مواد خوراکی بر اساس طبع و مزاجی که دارند یک نوع مصلح تعیین کرده و معرفی نموده است. مصلح یک ماده ی خوراکی است که در کنار مواد خوراکی دیگر به کار برده شده و باعث اعتدال در طبع آن می شود. قارچ شیتاکه با طبع سرد و تری که دارد برای اعتدال بخشی به آن نیاز به یک مصلح مثل زنجبیل دارد. زنجبیل از مواد خوراکی با طبع خشک و گرم است که هم به صورت میوه ی تازه و هم به صورت ادویه ای خشک شده و پودر شده بر روی قارچ شیتاکه قابل کاربرد می باشد. زنجبیل طعم دلنشینی به قارچ شیتاکه می دهد و خواص استفاده از آن را برای افراد دوچندان می کند.

قارچ شیتاکه

روش های استفاده از قارچ شیتاکه

برای بهره مندی از خواص قارچ شیتاکه می توان بسته های حاوی قارچ شیتاکه ی ایران گانودرما را به صورت های مختلف استفاده کرد. اگر می خواهید قارچ شیتاکه را در خوراک و آشپزی روزانه به کار ببرید یک روش به این صورت است که تکه ها و اسلایس های خشک قارچ شیتاکه را داخل یک ظرف آب بخیسانید و پس از تازه شدن آن در تاوه با روغن زیتون تفت داده و یا در سوپ، آش و… مورد استفاده قرار بدهید. از دیگر روش های رایج استفاده از قارچ شیتاکه در جیره ی خوراکی روزانه مصرف پودر آسیاب شده ی قارچ شیتاکه در دمنوش یا فنجان قهوه می باشد. این کار باعث می شود که میزان بالایی از انرژی و ویتامین و آنتی اکسیدان به بدن رسیده و برای انجام امور روزانه توان لازم به دست بیاید.

پودر قارچ خشک شده ی شیتاکه را می توان در سوپ، آش، خورش و … هم ریخت. این روش بیشتر برای مواردی کاربرد دارد که فرد بیمار میلی به قارچ ها در کل نداشته باشد ولی حتما لازم است که برای بهبود بیماری از مزایای قارچ شیتاکه بهره مند شود. اگر در رابطه با نحوه مصرف این قارچ نیاز به کسب اطلاعات بیشتری دارید حتما مقاله نحوه مصرف قارچ شیتاکه را مطالعه نمایید. برای افرادی که صبح های زود با خستگی و استرس همیشه بیدار می شوند، یک فنجان دمنوش قارچ شیتاکه و یا قهوه همراه با پودر قارچ شیتاکه می تواند تاثیرات زیادی روی روحیه و سلامتی روانی آن ها گذاشته و در کسب انرژی لازم برای شروع یک روز سرحال و شاد به آن ها کمک کند.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها