خواص قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه کجا و کی کشف شده؟

قارچ دارویی خوراکی شیتاکه یکی از صدها نوع قارچ روییده شده در جهان است که توسط بومیان نواحی شرق آسیا شناخته شده است. قارچ شیتاکه یک قارچ دکمه ای است که احتمالا اولین بار چینی ها اقدام به کشف آن کرده اند. با این حال می گویند که شیتاکه بومی نواحی ژاپن است. به هرحال آنچه که مسلم است این قارچ در سرزمین های شرق آسیا و در جنگل های انبوه این مناطق بر روی تنه ی خشک درختان روییده است. کشف این قارچ را هم به سالهای سال پیش از میلاد مسیح ارجاع داده اند. می گویند بومیان چین و ژاپن این قارچ را در لابلای چوب درختان جنگلی، لای شکاف درختان و چوب ها یافته و بعدها هم طرز کشت آن را آموخته اند. قارچ دارویی شیتاکه در اصل نوعی قارچ گندرو به شمار می آید که برای رشد خود از مواد داخل بدنه ی چوب درختان تغذیه کرده و برای همین هم دارای املاح و مواد معدنی و ترکیبات فوق العاده مهم و مغذی می باشد.

ظاهر قارچ شیتاکه به چه شکل است؟

رنگ قارچ شیتاکه قهوه ای است و کمی مایل به قرمز می باشد. در واقع از لحاظ آماری حدود ربع قارچ های موجود در جهان را باید به قارچ شیتاکه اختصاص بدهیم. وقتی خواستید برای خرید قارچ شیتاکه اقدام کنید حتما حواستان باشد که قارچ تازه ی شیتاکه کلاهکی به رنگ زرد کمرنگ داردکه ممکن است گاهی وقتها به صورت قهوه ای هم دیده شود. در حاشیه ی کلاهک قارچ شیتاکه هم می توانید یک پرده ی غشایی سفید بیابید.

قارچ شیتاکه

شیتاکه دارای یک کلاهک محدب است که هر چه قارچ  بیشتر رشد کند کلاهک آن صاف تر می شود. قارچ های تازه ی شیتاکه لبه هایی تا خورده به سمت داخل دارند. تیغه های سفید رنگ قارچ در صورت ترک خورن قهوه ای رنگ می شوند که البته نشانه ی بدی نیست و سلامتی قارچ را هم نشان می دهد. قارچ شیتاکه دارای بافتی گوشتی است و برای همین هم دارای خواص گوشت می باشد و بسیار مناسب آن دسته افرادی است که میلی به خوردن گوشت نداشته و یا گیاهخواری می کنند. این قارچ دارای پایه هایی از جنس فیبر است و منبعی غنی از فیبر بشمار می رود.

ترکیبات موجود در قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه در جنگلها و روی تنه  و در لابلای درزهای چوب های خشک شده ی درختان نواحی جنگلی می روید. این بستر رویش، به این قارچ امکان این را داده است که از منابع غنی جنگلی برای رشد خود تغذیه کرده و حاوی املاح معدنی و ویتامین ها و ترکیبات فوق العاده مهم و موثری شده است. مواد معدنی موجود در قارچ شیتاکه را میتوان شامل مس، روی، پتاسیم، فیبر، آهن و … دانست که از مهمترین مواد برای سلامت فرد شمرده می شوند. بعلاوه قارچ شیتاکه دارای ترکیبات زیست فعال مهمی است که از میان آنها میشود به استرول ها، پلی ساکاریدها، ترپنوئیدها و میسلیوم موجود در آن اشاره داشت. تحقیقات آزمایشگاهی دانشمندان علوم زیستی نشان داده اند که چنین ترکیباتی تاثیر مهمی روی سیستم ایمنی بدن و نحوه ی پاسخگویی آن به محرکها دارد. یافته های آنها نشان می دهد که ترکیبات موجود در قارچ شیتاکه دارای خواص آنتی اکسیدانی است و عملکرد ضد التهابی بر روی بدن دارد.

قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه دارای ماده ای به نام لنتینان هم هست که در واقع نوعی بتاگلوکان بشمار می رود و دارای فواید ضد سرطانی، ضد میکروبی و مقوی برای سیستم ایمنی بدن می باشد. همچنین به همه ی ترکیبات و مواد موجود در قارچ شیتاکه باید ارگوتیونین را هم اضافه کنیم. ارگوتیونین ماده ای است که در برای مبارزه با استرس اکسیداتیو موثر واقع می شود. در کنار تمامی این مواد معدنی و ترکیبات حیاتی، ویتامین های موجود در قارچ شیتاکه را نباید فراموش کرد. ویتامین های D، D2،D3، ریبوفلاوین یا همان B2، نیاسین یا همان B3، و بالاخرهB5  یا اسید پانتوتنیک از مهمترین ویتامین های موجود در قارچ مغذی شیتاکه می باشند.

خواص قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه  یک قارچ خوراکی دارویی مغذی است که از صدها بلکه هزاران سال پیش در جیره و سبد غذایی ژاپنی ها و مردمان نواحی شرق آسیا وجود داشته است. این قارچ طول عمر بالا و سلامتی و نشاط را برای این مردمان به ارمغان می آورده و هنوز هم می آورد. طب سنتی چینی و تاریخچه ی غذایی سرزمین های مشرق زمین بر این باور است که از خواص موجود در قارچ شیتاکه برای درمان بسیاری از امراض و بیماری ها و اختلالات پدید امده در بدن انسان میتوان کمک گرفت. یکی از مهمترین خواص قارچ شیتاکه دفع چربی های اشباع نشده و انباشت شده در بدن است که می تواند سلامتی و شادابی برای فرد در پی داشته باشد.

 در واقع لاغری و تناسب اندام را باید یکی از مهمترین خواص قارچ شیتاکه شمرد. از دیگر خاصیت ها و فواید غیر قابل انکار قارچ شیتاکه کاهش کلسترول بد خون، درمان کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد. پیشگیری، توقف و یا کند کردن رشد سلولهای سرطانی هم که به خاطر لنتینان  موجود در قارچ شیتاکه است از دیگر فواید مصرف این قارچ باید شمرد. کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، درمان زگیل تناسلی ، کمک به درمان و بهبود دیابت و قند خون، کمک به درمان اختلالات خود ایمنی، بهبود سلامت قلب، کمک به درمان و بهبود ترومبوز خونی، بهبود رشد بدن و استخوان ها، بهبود سلامت دهان و دندان، درمان آکنه و جوانسازی پوست و رشد بهتر مو را هم باید جزو خواص بیشمار این قارچ دارویی به حساب آورد.

باید به همه ی اینها جوانسازی پوست و رفع مشکلات پوستی را هم اضافه کنیم. چرا که قارچ شیتاکه دارای خاصیت کلاژن سازی است و میتواند به بهبود پوست های آسیب دیده در اثر سوختگی و یا سوانح کمک کرده و ترمیم پوست را بهتر و سریعتر نماید. کلسیم و مس موجود در قارچ شیتاکه به دلیل بهره وری آن از درختان و مواد موجود در تنه ی آنها می باشد، رشد بهتر و سلامت استخوان ها را در پی دارد. با همه ی اینها نمی توان انرژی بخشی قارچ شیتاکه را نادیده گرفت. این خاصیت بر اثر اسید فولیک و ویتامین های ب موجود در قارچ شیتاکه است که آثار آن را میتوان در مردمان نواحی شرق آسیا بخصوص ژاپنی ها به وضوح دید. این ها همه به دلیل وجود این قارچ در سبد غذایی ژاپنی ها بخصوص است که راز طول عمر و سلامتی آنها بشمار می رود.

قارچ شیتاکه

 با همه ی اینها لازم به ذکر است که قارچ شیتاکه هم مثل دیگر گیاهان دارویی هرگز نباید خودسرانه مصرف کرد. بهتر است در سایت های معتبری همچون ایران گانودرما با خواص و ویژگی های این قارچ آشنایی یافته و محصولات این قارچ دارویی خوراکی را از سایت ایران گانودرما که دارای سابقه ی طولانی در فروش محصولات قارچ شیتاکه می باشد ، خریداری و تهیه نمایید.

قارچ شیتاکه را چطوری بخوریم؟

در صد گرم قارچ شیتاکه می توانید 7 گرم کربوهیدرات، نیم گرم چربی، 2.5 گرم فیبر، 2.4 گرم قند و 2.2 گرم پروتئین بیابید. 34 گرم هم کالری دارد. اگر علاقمند به انواع سالاد هستید و قصد دارید از یک رژیم کم کالری برای لاغر کردن خود بهره بگیرید می توانید روی یک سالاد که از قارچ شیتاکه  تهیه شده است حساب کنید. بهتر است کمی هم به اسلایس های قارچ شیتاکه آبلیموی تازه زده و از طعم بی نظیر آن لذت فراوان ببرید. (برای اطلاعات بیشتر در مورد مصرف پیشنهاد میکنیم مقاله نحوه مصرف قارچ شیتاکه را مطالعه نمایید)

از اسلایس های قارچ شیتاکه می توانید برای بهتر کردن طعم یک سوپ جدید هم استفاده کنید. این قارچ طعم نویی را به سوپ شما میدهد و می تواند اگر به تنبلی روده و یا دیس بیوز روده مبتلا باشید به بهبودتان کمک می کند. قارچ شیتاکه را در اسپاگتی هم میتوانید امتحان کنید. کافیست اهل ابداع و ابتکار باشید. خوراک های دلچسب و خوش طعمی را میتوان به کمک قارچ شیتاکه تهیه کرد. بخصوص برای کسانی که از کم خونی و فقر آهن رنج می برند که این قارچ سرشار از منابع آهن است و به خون سازی کمک شایانی می کند. علاوه بر اینها مکمل قارچ شیتاکه هم موود است که البته این را باید تحت نظر پزشک معالج مصرف نمود. مصرف مکمل قارچ شیتاکه یا همان شیتاکه پلانتا بسته به نوع مشکل فرد دارد و پزشک باید دستور مصرف آن را بدهد. قارچ شیتاکه را بصورت خام هم مصرف می کنند. با همه ی اینها بهتر است خوردن قارچ شیتاکه را از مقدار کم شروع کرده و مطمئن شوید از آن دسته افرادی نیستید که به قارچ ها آلرژی دارند. این  امر به سلامتی و بهره ی بیشتر شما از این قارچ پرخاصیت کمک می کند.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها