قارچ دنبلان کوهی کجا یافت می شود؟

توده های کوچک متخلخل سیاه رنگی که از سیب زمینی کوچک ترند و بسیار ترد و خوشمزه می باشند! این توده های سیاه رنگ مثل سیب زمینی در زیر زمین، در عمق سی سانتی متری و در پای ریشه های درختان بلوط و شاه بلوط رشد می کنند و برای پیدا کردن آن ها باید خاک پای درختان بلوط را کنار بزنیم تا به این قارچ های سیاه رنگ خوشمزه ی پر خاصیت دنبلان کوهی یا همان ترافل سیاه برسیم.

اغلب بومیان با نگاه کردن به سطح خاک های پای درختان بلوط به راحتی متوجه ی وجود ترافل می شوند. این قارچ در زیر زمین می روید و سر آن در زیر خاک خاک های پای درختان بلوط باعث برجستگی خاک ها می شود. دنبلان کوهی به شکل سفید هم وجود دارد. اما در ایران بیشتر تنوع رنگ ترافل سیاه موجود می باشد. دنبلان کوهی دارای آنواع مختلفی است که نوع و طعم قارچ به ریزوم های موجود در ریشه ی درختی که در پای آن روییده است بستگی دارد. در ایتالیا بیشتر قارچ دنبلان سفید پیدا می شود. کشورهایی مثل ایران و فرانسه زیستگاه قارچ ترافل سیاه می باشند.

مواد پرخاصیت موجود در قارچ دنبلان کوهی

قارچ دنبلان کوهی جزو قارچ های خوراکی دارویی بسیار گرانبها و پر خاصیتی است که به علت سبک خاص رویش آن از پرطرفدارترین و کمیاب ترین قارچ های خوراکی محسوب می شود. قارچ ترافل حاوی ویتامین ها و مواد مغذی بیشماری برای سلامتی و بهداشت جسم و روح انسان می باشد. این قارچ از میزان بالایی عناصر و مواد معدنی همچون آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم و… برخوردار است. برای افرادی که به هر دلیل دچار کم خونی شده اند مصرف قارچ ترافل می تواند به تولید هموگلوبین بیشتر خون کمک کرده  و باعث جبران کم خونی فرد بشود.

قارچ دنبلان کوهی

همچنین برای افرادی که دچار بیماری های عصبی نظیر پارکیسنون، ام اس و… هستند استفاده از این قارچ در جیره ی غذایی روزانه ی آن ها می توانند به تدریج توان سیستم ایمنی و عصبی بدن فرد را بهتر کرده و با تقویت نورون ها و سلول های عصبی روند بهبود بیماری را سرعت بهتری ببخشد. پتاسیم، از مهمترین مواد معدنی برای سلول های مغز و سیستم دستگاه اعصاب مرکزی به شمار می آید. کمبود پتاسیم می تواند زمینه ی بروز بیماری های مختلفی را فراهم بیاورد. مصرف قارچ ترافل به دلیل برخورداری آن از منابع غنی معدنی، آنتی اکسیدانی و همین طور ترکیبات شیمیایی بیواکتیو از مهمترین خوراکی های مکمل برای بازگشت سلامتی این دسته از بیماران به شمار می آید. ترافل سیاه از مهمترین داروهای خوراکی برای بیماران سرطانی نیز می باشد. مصرف این قارچ به دلیل انبوهی از پلی ساکاریدها، لنتینان و… نقش مهمی در جلوگیری از پیشرفت بیماری داشته و می تواند به تقویت سیستم ایمنی ضعیف شده ی بدن بیمار کمک قابل توجهی کند.

قارچ دنبلان کوهی در کجاها پیدا می شود؟

پیدا کردن قارچ دنبلان کوهی برای بومیان نواحی جنگل های بلوط یک کار راحت است. قارچ ترافل بوی مطبوع و قوی دارد. در اطراف محل رشد قارچ های ترافل به طور معمول پشه های زرد رنگ و سوراخ های موش های صحرایی وجود دارد. این جانوران از این قارچ ها به عنوان ماده ی خوراکی تغذیه می کنند. در ایران، در مناطق مختلفی همچون جنگل های بلوط در رشته کوه های زاگرس، در شمال غرب در استان های آذربایجان شرقی، اردبیل، خوی، ارسباران، ذشت چالدران، مناطق جنگلی طارم و… از مهمترین مناطق محل زیست و رویش قارچ های کوچک و ارزشمند و سیه دنبلان کوهی به شمار می آیند. فصل های پرباران بهار و پاییز از مهمترین زمان ها برای رویش این قارچ در پای درختان هستند. میکوریزای قارچ ترافل سیاه در ریشه های درختان جنگلی مثل بلوط، راش و … وجود دارند.

قارچ دنبلان کوهی

با کمی پس زدن توده های برگ های پوسیده ی پای این گونه درختان به راحتی می توان به برجستگی های کلاهک های قارچ های ترافل سیاه رسید. با همه ی این ها امروزه با رشد فناوری و پیشرفت دانش کشاورزی، قارچ ترافل سیاه را هم می توان به صورت گلخانه ای پرورش داد و به تقاضای بازار جواب داد. برای بهره مندی از بهترین انواع قارچ ترافل لازم نیست روانه ی جنگل های انبوه بلوط بشویم. در حال حاضر به راحتی می توان به قارچ ترافل سیاه (دنبلان کوهی) دست یافت. برای تهیه ی قارچ های ترافل سیاه بهتر این است که سراغ فروشگاه های آنلاین و معتبری مثل ایران گانودرما برویم که سابقه ای طولانی در زمینه ی فروش قارچ های خوراکی دارویی دارد. اعتبار بالای این فروشگاه ، موجب شده تا بهترین و تازه ترین قارچ های ترافل سیاه به دست متقاضیان و مشتری های این قارچ برسد.

روش های متنوع مصرف قارچ دنبلان کوهی

برای بهره مندی از تمامی مواد و خواص قارچ دنبلان کوهی می توان به روش های مختلفی از آن بهره مند شد. زمانی که از تازگی و سلامت قارچ دنبلان کوهی مطمئن شدید در موقع مصرف، آن را بشویید و قاچ قاچ کرده و در یک تابه با روغن زیتون تازه آن را تفت دهید. از ادویه هایی مثل آویشن و کاری می توانید برای مزه دارتر کردن آن بهره مند شوید. قارچ ترافل را می توانید به عنوان دورچین بشقاب های خوراک خود آماده کنید و در چیره ی غذایی روزانه ی خود بگنجانید.

همچنین از این قارچ پرخاصیت می شود به صورت خشک و پودر شده نیز برای درست کردن دمنوش های مقوی و همین طور قهوه های خوشمزه ی هشیار کننده استفاده کرد. اگر در رابطه با نحوه مصرف این قارچ نیاز به کسب اطلاعات بیشتری دارید حتما مقاله نحوه مصرف قارچ دنبلان کوهی را مطالعه نمایید. برای افرادی که دچار بیماری هایی نظیر ام اس، تومورهای سرطانی، زگیل تناسلی و… هستند می شود زیر نظر پزشک در جیره های زمان بندی شده به اندازه های معین به کار برد تا جلوی پیشرفت بیماری در مدت زمان کمتری گرفته شده و زمان بهبود بیمار سرعت بیشتری پیدا کند.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها