خواص قارچ گانودرما در طب سنتی

یکی از قدیمی ترین و ریشه دارترین شکل های پزشکی در دنیا، طب سنتی است که ایرانیان در آن ید طولایی دارند. در واقع باید اذعان داشت که طب سنتی ایرانی و شرقی از اصیل ترین مکاتب پزشکی در جهان به شمار می روند. بنیاد طب سنتی ایرانی بر اساس اخلاط اربعه و مزاج شناسی استوار است. در طب سنتی بر مزاج انسان و مزاج گیاهان دارویی و خوراکی ها و گوشت ها برای درمان و همین طور تقویت سلامتی تاکید می شود. نکته ی مهم در طب سنتی پیشگیری از ابتلا به بیماری ها است تا درمان. درمان در گام بعدی قرار دارد و اطباء طب سنتی بیشتر می کوشند افراد را از ابتلا به بیماری ها مصون نگهدارند. در طب سنتی پزشکان بیماران خود را به مصرف گیاهان دارویی، گوشت پرنده ها، قارچ ها، دانه های روغنی، گوشت قرمز و… تشویق کرده و یا از مصرف بعضی از آن ها منع می کنند. داروهای طب سنتی نیز از گیاهان دارویی و قارچ ها و… تهیه می شود.

معرفی قارچ گانودرما لوسیدوم

جنگل های بلوط در مناطق شرق آسیا بستری مناسب برای رویش انواع قارچ های دارویی و خوراکی محسوب می شوند. قارچ گانودرما لوسیدوم با چترهایی پهن و قهوه ای قرمز رنگ که بر روی تنه های مرده ی و افتاده بر زمین های جنگلی درختان بلوط، افرا، راش و … می روید، نمونه ای از این قارچ های خوراکی دارویی می باشد. این قارچ به دلیل همین سبک رویش خاص به نوعی پادشاه قارچ ها و گیاهان دارویی شمرده می شود. از معجزات این قارچ همانا طول عمر و سلامتی جسم و جان است که در اغلب بومیان مناطق چین، ژاپن و… می توان مشاهده کرد. گانودرما لوسیدوم را امروزه به صورت های گلخانه ای نیز پرورش می دهند. حتی این نحوه پرورش قارچ گانودرما لوسیدوم هم نتوانسته است از خواص بی نظیر آن بکاهد.

قارچ گانودرما

نظر طب سنتی در مورد قارچ گانودرما

قارچ گانودرما لوسیدوم یکی از منابع عالی برای انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موثر برای بدن و سلامتی محسوب می شود. E ،A ،D ،C و همین طور ویتامین های گروه B از مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در این قارچ هستند. از نظر طب سنتی بدن ما برای مقابله با رادیکال های آزاد، ذرات مسموم موجود در هوای آلوده، تشعتشات آسیب زننده ی رها در محیط و… به این ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها که در قارچ گانودرمالوسیدوم به وفور یافت می شوند بسیار نیازمند است. طب سنتی معتقد است که این آنتی اکسیدان های موجود در قارچ گانودرما لوسیدوم برای پیشگیری از ابتلا به سرطان ها و انواع بیماری های مزمن و خطرناک بسیار اثرگذار می باشند.

یکی دیگر از مهمترین خواص موجود در قارچ گانودرما لوسیدوم، منابع معدنی نهفته در آن است. عناصر معدنی حیاتی موجود در این قارچ بیشتر شامل آهن، پتاسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم، روی و… است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند. همچنین برای افرادی که به دلایل گوناگون دچار آنمی و یا انواع کم خونی ها شده اند، مصرف قارچ گانودرما لوسیدوم می تواند یک داروی موثر و مفید برای رفع کم خونی به شمار بیاید. مصرف این قارچ در جیره ی غذایی روزانه می تواند نقش مهمی در جلوگیری از انواع بیماری ها که دارای ریشه های عصبی هستند همچون ام.اس، پارکینسون، آلزایمر، میگرن و … داشته باشد.

از دیگر خواص مهم موجود در قارچ گانودرما وجود ترکیبات شیمیایی خاصی است که به عنوان ترکیبات شیمیایی زیست فعال شناخته شده اند. این ترکیبات شامل پلی ساکاریدها، تانن ها، استرول ها، تری ترپنوئیدها و… هستند که نقش ویژه ای در درمان بسیاری از بیماری ها دارند.

قارچ گانودرما

مزاج قارچ گانودرما از نظر طب سنتی

از نظر طب سنتی قارچ گانودرما لوسیدوم دارای مزاج سرد و تر است. از همین رو این قارچ خوراکی دارویی می تواند یک داروی گیاهی مفید برای کسانی باشد که طبع گرم و خشکی دارند. افراد صفراوی برای تعادل بخشی به جسم و روح خود می توانند از قارچ گانودرما استفاده کرده و حرارت موجود در کبد خود را به ویژه در ماه های گرم سال فرو بنشانند. از نظر طب سنتی افرادی که دارای غلظت خون هستند و همین طور کار پشت میز نشینی و سبک دارند بهتر است از این قارچ زیاد مصرف نکنند. در مناطق گرمسیر و برای افراد پرکار و به خصوص افرادی که کار بدنی سخت انجام می دهند مصرف قارچ گانودرمالوسیدوم بسیار توصیه می شود. در واقع طبع سرد و تر این قارچ به نوعی باعث ایجاد تعادل در مزاج این دسته از افراد می گردد.

توصیه های طب سنتی در مورد مصرف قارچ گانودرما

طب سنتی برای مصرف قارچ گانودرما لوسیدوم پختن آن را همراه با ادویه های گرمی همچون نعنا، پونه، آویشن و… توصیه می کند. در واقع این نوع ادویه ها مصلح قارچ گانودرما لوسیدوم به شمار می آیند و به طبع آن اعتدال مناسبی می بخشند.

قارچ گانودرما

به عقیده ی پزشکان متخصص در طب سنتی قارچ گانودرما لوسیدوم هضم سنگینی دارد و برای افرادی که از معده درد و ناراحتی های معده رنج می برند و یا به تازگی عمل جراحی معده داشته اند مناسب نمی باشد.

برای مصرف قارچ گانودرما لوسیدوم، طب سنتی تاکید بر ملاحظه ی فصل و ماه دارد. هر فصل و ماهی مزاج خاص خود را دارد. از نظر طب سنتی بهترین زمان مصرف قارچ گانودرما لوسیدوم در هوای گرم است که به ویژه برای افراد صفراوی و دموی مصرف آن در حد اعتدال توصیه می شود. برای افرادی که مزاج بلغمی و یا سوداوی دارند نیز در صورتی که پزشک به مصرف قارچ گانودرما لوسیدوم آن ها را توصیه کرده باشد بهتر است همراه با مصلح آن استفاده کنند که هم خاصیت آن را حفظ کرده و هم برای فرد عارضه ی جانبی ناخوشایندی در پی نداشته باشد.

به طور کلی از این قارچ می توان همراه با گوشت های گرم پرندگان و گوشت گوسفندی در خورش ها استفاده کرد و بهره های فراوان برای سلامتی جسم و جان برد.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها