قارچ دم بوقلمون یا ترکی تیل چیست؟

تحقیقات و مطالعاتی که از عموم مردم انجام شده نشان دهنده آن بوده است که روز به روز مردم به مصرف گیاهان در خوراک روزانه خود علاقه بیشتری نشان داده و حتی هر روز تمایل بیشتری به جایگزین داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی از خود نشان داده‌اند.

در بین گیاهان دارویی که از دسته های مختلفی تشکیل می‌شوند قارچ ها طرفداران ویژه ای دارد که البته انتخاب اشتباهی هم نیست چون علاوه بر طعم مطبوع برخی از این قارچ ها ارزش غذایی و دارویی بالایی در قارچ ها یافت می شود. یکی از قارچ های خوراکی و دارویی که در سالهای اخیر به تولید و مصرف آن توجه ویژه‌ای شده قارچ دم بوقلمون است که در این مطلب با آن بیشتر آشنا شده و از خواص آن بیشتر خواهیم دانست.

قارچ ترکی تیل یا دم بوقلمون چیست؟

قارچ ترکی تیل قارچیست با ظاهری زیبا و خاص از دسته قارچ‌های طاقچه ای و دارای ترکیب رنگی ویژه و زیبا که این ظاهر طاقچه‌ای و الوان بودن موجب نامگذاری آن به قارچ دم بوقلمون بوده است. از لحاظ محل رشد و رویش قارچ دم بوقلمون به اصطلاح قارچ آسانی ست و تقریباً در هر جایی رشد می‌کند ولی  محل رشد آن در  جای‌جای جنگل هاست به ویژه در جنگلهای آمریکای شمالی فراوان یافت می شود.

این قارچ فصل خاصی برای رشد ندارد و در هر فصل و ماهی از سال می‌توان آن را یافت ولی از اواخر پاییز و فصل زمستان که بیشتر درخت ها دچار برگ ریزان شده و پوشش گیاهی کمتر می‌شود این قارچ ها بیشتر خودنمایی می کنند. قدمت استفاده از قارچ دم بوقلمون به حدود سه هزار سال پیش و یا بیشتر از آن بر می‌گردد که از مطالعه کتاب‌های قدیمی چینی متوجه آن شده‌اند؛ پس می توان گفت اولین کسانی که متوجه خواص این قارچ شدند و از آن بهره بردند چینی ها بوده اند کس عصاره آن برای مراسم مذهبی خاص خودشان، نوشیدنی های سنتی تهیه می کردند.

چرا باید از ترکی تیل استفاده کنیم؟

اگر مطالعه کوچکی در مورد نقش آنتی اکسیدان ها در بدن و تاثیر مثبت آنها بر سلامتی داشته باشیم و راجع به آن اطلاعاتی پیدا کنیم همین کافیست تا دلیلی باشد که قارچ دم بوقلمون را از انتخاب های اول خود قرار دهیم زیرا که این قارچ یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان هاست که با مصرف آن چه به صورت خوراکی و یا دارویی می‌توانیم بدن خود را در مقابل بسیاری از بیماری ها بیمه کنیم. بیشتر ما از نقش ویتامین دی در بدن خبر داریم و حتی می دانیم که کمبود آن ممکن است ما را دچار چه مسائلی بکند که متاسفانه طی تحقیقات انجام شده ثابت شده که ایرانی ها دچار فقر ویتامین دی در بدن هستند و باید مازاد آن را به صورت مکمل ها و یا به صورت مستقیم از خود مواد غذایی به دست بیاورند؛ ترکی تیل انتخاب مناسبی است برای جبران فقر ویتامین دی در بدن، چرا که ویتامین دی در این قارچ به وفور یافت می شود.

ویتامین آ ویتامینی معجزه آسا و با نقشی پررنگ در سلامت بدن، ویتامین دیگری که قارچ دم بوقلمون دارای آن است و میتواند تا حد زیادی نیاز بدن به ویتامین آ را تامین کند. نیاسین یا ویتامین ب ۳ ویتامین دیگری است که در قارچ دم بوقلمون وجود دارد که کمبود آن در بدن، ما را دچار مشکلاتی از لحاظ سلامتی می کند. کلسیم و نقش آن در سلامت استخوان ها مسئله ایست که همه ما با آن آشنا هستیم، پتاسیم و نقش پررنگ آن در سلامت و بهبود کارکرد عضلات نیز از کسی پوشیده نیست و باز هم قارچ دم بوقلمون است که منبعی برای این دو ماده معدنی مهم می باشد

فواید قارچ دم بوقلمون بر سلامت بدن

گفتیم که اصلی ترین خواص قارچ دم بوقلمون وجود مقدار زیادی آنتی اکسیدان در آن است و به دلیل وجود همین آنتی اکسیدان ها مصرف ان قارچ موجب کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها، تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از بیماری های قلبی و سکته قلبی، از تاثیرات دیگر ب۳ موجود در این قارچ می‌توان به تنظیم قند خون و کنترل بیماری دیابت اشاره کرد. کلسیم موجود در قارچ دم بوقلمون همانطور که مشخص است از پوکی استخوان جلوگیری می کند، در سلامت دندان ها نقش اصلی را ایفا می‌کند و علاوه بر اینها موجب کاهش بی خوابی، تنظیم ضربان قلب، تنظیم سیستم عصبی، بهبود بخشیدن عملکرد عضلات را موجب می‌شود و در متابولیسم آهن بدن تاثیر گذار استپیشگیری از ابتلا به آلزایمر و حفظ زیبایی و جوان ماندن پوست می‌شود.

قارچ دم بوقلمون یا ترکی تیل

مواردی که گفته شد تنها بخشی از تاثیرات مثبت آنتی اکسیدانها بر بدن است.ویتامین آ ماده دیگر موجود در قارچ دنبالمون است که ویتامین آ نیز نوعی آنتی اکسیدان قوی است. ویتامین آ در بدن با مبارزه با رادیکال های آزاد موجب کاهش التهاب بدن می شود و در واقع خاصیت ضد التهابی این قارچ به خاطر وجود ویتامین آ ست. از دیگر خواص ویتامین آ، تقویت سیستم ایمنی استحکام استخوان پیشگیری از پیری زودرس و داشتن پوستی سالم است.

 نقش ویتامین دی و پتاسیم موجود در قارچ دم بوقلمون

از خواص دیگر ترکی تیل تقویت استخوان ها، جلوگیری از ابتلا به ام اس، کاهش آسیب های چشمی و پیشگیری از مشکلات بینایی و پیرچشمی، تاثیر بر بهبود دیابت و یا پیشگیری از ابتلا به آن، کمک به کاهش وزن، رفع گرفتگی های عضلانی، کاهش دردهای عضلانی، کاهش کلسترول و کاهش چربی های مضر خون بعد از یائسگی، کاهش خطر ابتلا به فیبروئید رحمی، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر است که همه اینها به دلیل وجود ویتامین دی در قارچ دم بوقلمون می‌باشد.

به دلیل وجود پتاسیم موجود در این گیاه، قارچ ترکی تیل موجب پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا و کنترل فشار خون می‌شود،خستگی های مزمن را درمان می کند، از گرفتگی شدید عضلات جلوگیری می‌کند و تپش‌های غیر طبیعی قلب را کنترل می‌کند. نیاسین ماده دیگر موجود در این قارچ بود که موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود، همچنین با کنترل و کاهش کلسترول خون سکته مغزی حمله قلبی را کاهش می‌دهد؛ کسانی که سابقه ایست قلبی دارند با مصرف نیاسین یا ویتامین ب۳ می توانند خطر احتمالی ایست قلبی مجدد را کاهش دهند.

قارچ دم بوقلمون به چه روشهای مصرف می‌شود؟

قارچ ها از آن دسته گیاهانی هستند که خشک شده آن ها خواص بیشتری نسبت به شکل تازه آنها دارد و همچنین زمانی که آنها را خشک میکنیم در واقع زمان ماندگاری آنها را نیز افزایش می دهیم که این امراز گذشته انجام میشده است. در صورتی که قارچ دم بوقلمون را خشک کرده و آن را به صورت پودر در بیاوریم استفاده از آن  راحت تر می شود. می‌توان به اندازه کافی از پودر قارچ را به آب میوه دلخواه خود اضافه کنیم و به این شکل آن را به مصرف برسانیم، روش دیگر اضافه کردن پودر آن روی انواع سالاد و یا اضافه کردن آن به انواع سوپ می باشد.

قارچ دم بوقلمون یا ترکی تیل

برای اضافه کردن پودر قارچ به غذاها تقریباً هیچ محدودیتی نداریم و به تنها چیزی که مرتبط است ذائقه و سلیقه پخت و پز هر فرد یا خانواده است. از ترکی تیل خشک شده برای استفاده دمنوش نیز استفاده می کنند که در این مورد هم برای ترکیب مواد مختلف با آن ذائقه و سلیقه هر فرد دخیل است. برای تهیه دمنوش این قارچ به جز حالت پودر شده از تکه های خرد شده آن هم استفاده می‌شود. یک ترکیب برای تهیه دمنوش قارچ دم بوقلمون، ترکیب تکه های قارچ، زردچوبه و عسل طبیعی است که در ابتدا باید تکه های قارچ را حدود یک ساعت بجوشانیم و بعد از آن با اضافه کردن عسل و زردچوبه آنرا در مخلوط کن ریخته و به صورت میکس شده استفاده کنیم. اگر از قارچ پودر شده استفاده میکنیم زمان جوشاندن قارچ بسیار کمتر شده و دیگر نیازی به میکس کردن آن نیست. به این ترکیب می‌توان مقداری آب لیمو ترش تازه نیز اضافه کرد.

چه کسانی نباید ترکی تیل استفاده کنند؟

در بیشتر مطالعاتی که انجام شده خواص قارچ دم بوقلمون به اثبات رسیده ولی عوارض بسیار کمی برای آن ثبت شده طوری که آن را در دسته قارچ های ایمن و بی ضرر قرار داده است. در موارد بسیار کمی تیرگی مدفوع، تیرگی ناخن ها و نفخ معده گزارش شده است. از مهم ترین خواص ترکی تیل بالا بردن سطح قوای ایمنی بدن است پس افراد مبتلا به ام اس و مبتلایان به انواع بیماریهای خود ایمنی در مورد استفاده از قارچ دم بوقلمون منع مصرف دارند یعنی نباید این قارچ را استفاده کنند و یا اگر اصرار به مصرف آن دارند حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند تا چگونگی و میزان مصرف را به آنها بگوید. با آنکه مضر بودن این قارچ در دوران بارداری و شیردهی ثابت نشده و گزارش منفیی داده نشده است با این حال به علت حساس بودن این دوران حتماً قبل از مصرف با پزشک متخصص خود مشورت کنید. گروه دیگری که باید در مصرف این قارچ احتیاط لازم را به خرج دهند اشخاصی هستند که سابقه آلرژی به یک یا چند نوع ماده غذایی را داشته اند.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها