اثربخش بودن قارچ گانودرما و موارد منع مصرف این گیاه

قارچ گانوردما از مواد غذایی بسیار ارزشمند محسوب می شود ولی در مصرف آن باید احتیاط کرد زیرا ممکن است، عواقبی را به همراه داشته باشد.

قارچ ریشی یا قارچ گانودرما، ماده غذایی با طعم تلخ و به صورت چوبی است. این قارچ یک ساله از تیره تابان پوستان محسوب می شود. قارچ گانودرما محصولی است که از زمان های بسیار دور تا امروز در طب سنتی چینی از آن بسیار استفاده می شده است و دارای جایگاه بسیار منحصر به فردی می باشد.

این قارچ در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله انواع آنفولانزا، مشکلات ریوی، آسم، برنشیت، بیماری های قلبی و عروقی، سندرم خستگی مزمن و موارد بسیار زیادی تاثیرگذار است. به دلیل خواص و اهمیتی که این قارچ داراست، آن را به صورت های مختلفی به بازار عرضه کرده اند تا مصرف کنندگان بتوانند با توجه به نیاز خود آن را تهیه کنند.

قارچ گانودرما لوسیدوم

چگونگی عملکرد قارچ گانودرما

قارچ گانودرما لوسیدوم از ترکیبات شیمیایی زیادی دارد که با توجه به مطالعات انجام شده اثرات بالقوه سودمندی از جمله توقف فعالیت در برابر تومورهای سرطانی و تاثیرات مفید بر روی سیستم ایمنی خواهد داشت.

تومورهای غیر سرطانی در روده بزرگ و راست روده (آدنوم های کولورکتال)، تومورهایی است که با توجه به تحقیقات انجام شده می توان دریافت که مصرف عصاره قارچ گانودرما به مدت ۱۲ ماه موجب کاهش آنها شده است. گانودرما با تحریک تولید سیتوکینین موجب کوچک شدن تومورها و کاهش رشد آنها می شود. همچنین عروق مسدود شده با استفاده از این قارچ باز شده و موجب کاهش درد در قفسه سینه و از بین رفتن علائم تنگی نفس می گردد.

قارچ گانودرما لوسیدم در صورتی که به مدت ۱۲ هفته مورد استفاده قرار گیرد، باعث کاهش میزان هموگلوبین می شود و در نتیجه موجب درمان بیماری دیابت خواهد گردید. هپاتیت B نیز یکی از بیماری های شایع محسوب می شود که در صورت استفاده به مدت ۱۲ هفته می توان شاهد کاهش میزان کل این ویروس در بدن بود.

مهمترین خواص قارچ گانودرما

به صورت تیتروار می توان به خواص زیر اشاره کرد:

  • خواص ضد توموری: گانودرما با تقویت سیستم ایمنی بدن موجب بالا رفتن سرعت و دقت در پاسخگویی به عوامل تهدید کننده سلامتی می شود.
  • کاهش کلسترول و قند و فشار خون:پلی ساکارید های موجود در قارچ گانودرما موجب کاهش قند خون و درمان دیابت می شود. از طرفی کلسترول بد خون را کنترل می کند و با بهبود جریان خون در بدن از حملات ناگهانی قلبی جلوگیری می کند.
  • کاهش وزن: مصرف گانودرما به دلیل فیبر بالا، هضم غذا را آسان می کند. از طرفی با ایجاد تعادل در متابولیسم بدن به کاهش وزن کمک می کند.
  • بهبود وضعیت کبد: اسید گانودریک S و R موجود در گانودرما به سم زدایی از بدن کمک می کند. همچنین عوارض ناشی از مصرف داروهای شیمیایی مخصوصا در مورد شیمی درمانی و پرتودرمانی را از بین می برد.
  • خواص ضد التهابی: گانودرما موجب آزاد سازی آنتی هیستامین در بدن می شود و به همین دلیل به درمان التهابات تنفسی ، آسم و حساسیت های فصلی کمک می کند.
  • خستگی مزمن: این سندروم در اثر عوامل استرس زا به وجود می آید. گانودرما میزان اسید لاکتیک تولید شده در بدن را کاهش می دهد. همچنین آدنوزین موجود در گانودرما غلظت خون و اکسیژن رسانی به سلول ها را بهبود می دهد.
  • خواص ضد التهابی:ترکیبات تری ترپن و پلی ساکارید موجود در گانودرما به کاهش التهاب و بیماری های التهابی مانند سرطان، چاقی و دیابت کمک می کند.
  • سیستم ایمنی: تقویت گلبولهای سفید و تحریک افزایش تولید آنها می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن منجر شود. خواص آنتی اکسیدانی موجود در گانودرما هم به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.
  • سلامت قلب و عروق: گانودرما مانع تجمع پلاکت ها در عروق می شود. از طرفی با بهبود گردش خون به پمپاژ خون در بدن کمک می کند.

اثرات جانبی واحتیاط های لازم مصرف قارچ گانودرما لوسیدوم

تا به امروز عارشه خاصی برای مصرف قارچ گانودرما از طرف سازمان غذا و دارو و بهداشت جهانی مطرح نشده است. اما باز هم اگر هنگام شروع مصرف این قارچ دچار علائمی مانند خارش پوستی، خشکی دهان و گلو، ناراحتی معده، خونریزی بینی و مدفوع شدید مصرف آن را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید.

قارچ گانودرما لوسیدوم به دلیل موادی که داراست نباید در دوران بارداری و شیردهی مورد استفاده قرار گیرد و باید از مصرف آن در این بازه زمانی اجتناب شود. مصرف گانودرما برای افراد زیر 12 سال هم توصیه نمی شود. همچنین افرادی که دچار فشار خون پایین هستند، نیز نباید این قارچ را مورد استفاده قرار دهند زیرا مصرف آن موجب بدتر شدن شرایط بیمار خواهد شد.

قارچ گانودرما
قارچ گانودرما

مصرف قارچ گانودرما با برخی داروهای شیمیایی به صورت همزمان توصیه نمی شود. داروهایی مانند آسپرین، وارفارین و برخی داروهای پرتو درمانی. از طرفی مصرف این قارچ برای بیمارانی که از عارشه ه ای خود ایمنی رنج می برند باید تحت نظر پزشک باشد. مخصوصا در مورد بیماری ام اس، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

دوزهای بالای قارچ گانوردما لوسیدوم ممکن است خطر خونریزی در افراد مبتلا به ترومبوسیتوپنی را افزایش دهد و به همین جهت این افراد باید از مصرف قارچ ریشی اجتناب کنند. همچنین افرادی که نیاز به جراحی دارند زیرا باید حداقل دو هفته قبل از عمل جراجی خود از مصرف این قارچ خودداری کنند زیرا مصرف آن موجب افزایش خون ریزی خواهد گردید.

میزان مصرف مناسب قارچ گانودرما

قارچ گانودرما لوسیدوم از جمله مواد دارویی محسوب می شود که مصرف آن باید مطابق با شرایط سنی، جنسیت و شرایط سلامتی فرد انجام شود. در صورتی که این قارچ به میزان قابل توجهی مورد استفاده قرار نگیرد، ممکن است سلامت شخص را تهدید کند و خطراتی را برای وی به همراه داشته باشد. قارچ گانودرما یک مکمل درمان به حساب می آید و نباید جایگزین درمان اصلی شود و فقط می تواند کمکی به بهبود روند درمان باشد.

این قارچ به صورت تازه، خشک شده، عصاره، قرص و کپسول ارائه شده است و می توان با توجه به دسترسی برای تهیه آن اقدام کرد. قارچ گانودرما لوسیدوم برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز مشکلات مختلف باید در روز 2 تا 5 گرم مورد استفاده قرار گیرد. اما اگر بیماری خاصی در میان نیست، مقدار 1 تا 3 گرم در روز توصیه می شود.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها