قارچ گانودرما و خواص ضد افسردگی

پیشینه قارچ گانودرما

قارچ گانودرما لوسیدوم نوعی قارچ با خواص دارویی بسیار زیاد است که در کشور های آسیایی بسیار از آن استفاده می شود. از مهم ترین خواص قارچ گانودرما، بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر افراد است.

طبق تحقیقات انجام شده، عصاره محلول در آب قارچ گانودرما لوسیدیوم مایسلیا در محیط کشتMAK ، دارای خواص آنتی اکسیدان و و محافظ کننده مغز در برابر صدمات جدی و بیماری ایسکمی و رپریفیوژن است. در ادامه متن به بررسی خواص ضد افسردگی و آنکسیولیتیک این قارچ که بر روی جمعیتی از موش های صحرایی آزمایش شده است می پردازیم.

  • روش ها:

پیش از انجام آزمایش، موش های صحرایی را وادار به انجام حرکاتی تنش زا و بالا برنده ضربان قلب، نظیر شنا کردن، دویدن در محیط باز، تهدید متقاطع و تست صدا های آزار دهنده کردند.

علاوه بر این مکانیسم های ضد افسردگی با دارو هایی نظیر سر تونیین، تریپتو فان، آگونیست وآمینو پرو پان کنترل شد.

  • نتایج:

استفاده از عصاره محلول در آب قارچ گانودرما لوسیدیوم برای درمان حرکت های تنش زای موش های صحرایی منجر به کاهش سطح هورمون استرس این موجودات شد.

این آزمایش ها نشان دهنده این بود که عصاره قارچ گانودرما دارای خواص ضد افسردگی، که مرتبط به از کار انداختن بعضی از گیرنده های اضطراب(اضطراب ناشی از استرس و یا اضطراب ناشی از خاطرات تلخ) در موش ها بود است.

افسردگی چیست؟

اختلال عمده افسردگی، نوعی بیماری ذهنی متداول است که با ایجاد خلق و خوی منفی، از دست دادن انگیزه و نداشتن علاقه یا لذت به فعالیت های عادی و روزمره همراه است. این بیماری اغلب با طیف وسیعی از علائم شامل کاهش عملکرد های شناختی، خود کشی های مکرر و ایجاد اختلالات خواب همراه است. این موارد بر کیفیت زندگی و و شرایط عقلانی افرد تاثیر می گذارد.

مطالعات بالینی و تجربی نشان می دهد که افسردگی عمده می تواند ناشی از ایجاد اختلال در سیستم مونو آمینر ژیک(مثل سرتونین و نور آدرنالین) در مغز باشد. دارو های اصلی این بیماری شامل مواد مخدری هستند که سطوح مونو آمین ها را بالا می برند و از این دارو ها می توان به دارو های ضد افسردگی سه گانه، مهار کننده های باز جذب انتخابی سرو تونین و نور آدرنالین اشاره کرد.

با این وجود دارو های ضد افسردگی که به صورت عمده تولید می شوند تنها موجب بهبودی کمی شده و اغلب اثرات جانبی جبران نا پذیری به همراه دارند. در هر صورت همه پاتو ژنز های عصبی مغز به دلیل اختلال متابولیک مونو آمین ها ایجاد نمی شوند. و به دلیل تمام این محدودیت های موجود، نیازمندی های پزشکی فراوانی به دارو های موثر و دارای خواص ضد افسردگی وجود دارد.

به تازگی عصاره های گیاهی به دلیل توانایی بالای آن ها در ایجاد دارو های دارای خواص ضد افسردگی بالا توجه دانشمندان و دارو ساز ها را به خود جلب کرده اند.

قارچ گانودرما لوسیدوم

قارچ گانودرما لوسیدیوم نوعی قارچ دارویی بسیار محبوب است که در کشور چین با عنوان لینگ جی شناخته می شود. قارچ گانودرما لوسیدیوم سال ها به عنوان یک داروی طبیعی موثر در بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر در بسیاری از کشور های شرق آسیا شناخته شده بود. قارچ گانودرما دارای بسیاری خاصیت های دارویی اثبات شده است. از این خواص می توان به خاصیت های ضد درد، آنتی اکسیدان، ضد التهابی و خاصیت های ایمنو لوژیک اشاره کرد.

قارچ گانودرما
قارچ گانودرما

این خواص با انجام آزمایش هایی بر روی خواص بخش های جدا شده از بدنه بخش مخصوص باروری و مایسلیا قارچ گانودرما اثبات شده است. عصاره محلول در آب تهیه شده از محیط کشت M A K  دارای سابقه 17 ساله در بهبود سلامت افراد به عنوان یک غذای سالم و کارآمد است.

این عصاره شامل مواد آلی گوناگونی نظیر پلی ساکارید هایی مثل بتا گلو کان، تریپتن، و لیگنین است. طبق نتایج آزمایش های انجام شده این عصاره محلول در آب دارای خواص ضد تومور و محافظتی است. پیش از این فهمیدیم که عصاره محلول در آب قارچ گانودرما دارای خاصیت های آنتی اکسیدانی و اثرات محافظتی از سلول های عصبی مغز است.

این ماده می تواند بعضی از مشکلات مربوط به سلول های عصبی را از بین ببرد ولی هنوز گزارشی از اثبات خواص ضد افسردگی این محلول ثبت نشده است. به همین منظور آزمایش هایی برای بررسی خواص ضد افسردگی و ضد اضطراب قارچ گانودرما انجام شد.

نتیجه ها:

طبق آزمایش های انجام شده، مشخص شد که عصاره محلول در آب قارچ گانودرما به عنوان یک محلول خوراکی مشتق شده از آن، دارای خواص ضد افسردگی است. مطالعات انجام شده بر نمونه های جانوری و انسانی نشان می دهد که استرس اکسیداتیو و پاسخ های التهابی ناشی از آن نقش مهم پاتو فیزیولوژیکی در درمان افسردگی دارند.

نتایج نشان می دهد که سلول های عصبی به دلیل مصرف بالای اکسیژن و سیستم های آنتی اکسیدانی نا کار آمد به ویژه در معرض آسیب های اکسیداتیو هستند. مطالعه های متعدد نشان میدهند که سیستم های دفاعی آنتی اکسیدانی سطح پایین نظیر کاهش سطح مواد آنتی اکسیدان و آنزیم های آنتی اکسیدانی، و افزایش تنش اکسیداتیو نظیر افزایش سطح پراکسیداسیون لیپید ها و یا آسیب D  N  A(دئوکسی ریبو نوکلئیک اسید)  در بیماران مبتلا به بیماری افسردگی عمده وجود دارد.

هم چنین طی یکی دیگر از نتیجه های این آزمایش که بر روی حیوانات انجام شد متوجه شدیم که عصاره محلول در آب قارچ گانودرما می تواند از آسیب های اکسیداتیو ناشی از ایسکمی و رپر فیوژن و واکنش های التهابی ناشی از این مورد ها در سلول های عصبی جلو گیری کند و در حیوان های مورد آزمایش قرار گرفته اندازه آنفارکت های مغزی آن ها را کاهش دهد.

بنا بر این فعالیت های آنتی اکسیدانی و محافظتی عصبی عصاره محلول در آب قارچ گانودرما می تواند حداقل بخشی از اثر ها و عوارض بیماری افسردگی عمده را درمان کند. اما باید این نکته را در نظر گرفت که چگونگی عملکرد اثرات این عصاره بر درمان بیماری افسردگی هنوز به طور کامل اثبات نشده است.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها