قارچ گانودرما و تقویت سیستم ایمنی

قارچ گانودرما دارای فواید بسیار زیادی است. در این متن به بررسی اثرات قارچ گانودرما بر سیستم ایمنی افراد می پردازیم. در ابتدا بر چگونگی تغییر سیتوکین ها در انواع مختلف سرطان توسط این قارچ و چگونگی اثر سیتوکین ها بر این بیماری تمرکز می کنیم و در ادامه به بررسی اثر مستقیم قارچ گانودرما بر درمان سرطان می پردازیم. و در انتهای این متن به بررسی و آنالیز چگونگی  تعامل این قارچ با عوامل شیمی درمانی شامل اثر این مواد بر کار آمدی این قارچ در درمان سرطان و سوء هاضمه میلوس ناشی از آن می پردازیم. در رابطه با این قارچ، شواهد آزمایشگاهی زیادی وجود دارد که مکانیسم های ایمنی و ضد سرطان آن را بررسی می کند. این شواهد آزمایشگاهی پیشرفت زیادی کرده اند و ما را به درمان سرطان امیدوار تر می کنند.

 

قارچ درمانی به عنوان یک روش نوین برای پیشرفت بهبود بیماری سرطان و نجات بیماران از این بیماری خطرناک شناخته شده است. این روش درمانی از زمان های بسیار دور(حداقل از سه هزار سال قبل از میلاد مسیح) شناخته شده بوده است. طبق گزارشات آزمایشگاهی، این قارچ دارای خواص ضد میکروبی، ضد التهابی، موثر در درمان بیماری های قلبی عروقی، خواص ضد درد، هپاتو استروئید و ضد بیماری سرطان است.

تاثیر قارچ گانودرما بر تقویت سیستم ایمنی بدن

این قارچ دارای خواص ایمنی است و بر سلول های بنیادی خون، لنفوسیت ها، ماکروفاژ ها، سلول های لنفوسیت T کشنده، سلول های دندریک، و سلول های کشنده طبیعی(NK) تاثیر گذار هستند. تحقیقاتی که طی چهل سال گذشته اتفاق افتاده است نشان می دهد که قارچ لوسیدیوم دارای خواص ضد ویروسی است. این قارچ موجب کند کردن سرعت رشد تومور ها، تاثیر بر تنظیم بیان ژن آن ها، کم کرد آنژیوژنز تومور ها و افزایش فاگوسیتوز سلول های بدخیم می شود.

به علاوه شواهد تحقیقاتی نشان می دهند که این نوع از قارچ ها به اثر گذاری مواد مخصوص عمل شیمی درمانی کمک کرده و به موازات آن موجب سرکوب فعالیت سلول های مغز استخوان فرد بیمار می شوند. این قارچ به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده است اما هم زمان در نظام رده بندی قارچ ها جای می گیرد. قارچ لوسیدیوم با کمک اسپور ها تکثیر پیدا می کند.

بدنه قارچ می تواند به صورت تک سلولی باشد و یا دارای ساختار هیفا(مایسلیا) باشد. بخش باروری گیاهی بر مایسلیا رشد کرده و موجب باروری و آغاز چرخه تولید مثلی قارچ می شود. از مواد مغذی موجود در قارچ می توان به پلی ساکارید ها، پلی پپتید ساکارید ها، پروتئین ها و اسید های آمینه، نوکلئوتید ها و ترپتنوئید ها اشاره کرد. بسیاری از مواد موجود در قارچ که توسط آزمایش کسر ژل کار ماتو گرافی کشف شده اند هنوز نام گذاری نشده اند و خواص بسیار زیاد آن ها هم چنان در دست بررسی است. مهم ترین ماده مغذی فعال موجود در لوسیدوم بتا گلوکان است که خود دارای خواص تقویتی فراوانی است.

 

فواید قارچ گانودرما بر بیماری های مختلف

قارچ گانودرما

قارچ گانودرما

ایمنولوژی سرطان:

یکی از هزاران اثر قارچ گانودرما، تاثیر آن بر تحریک چرخه سیتوکین است. سیتوکین ها مولکول های پروتئینی کوچک و قابل حل در آب هستند که به عنوان واسطه های داخل سلولی در چرخه پاسخ ایمنولوژیک نقش دارند. طی تحقیقاتی که در ارتباط با انواع مختلف سیتوکین ها و ارتباط آن ها با یک دیگر صورت گرفته است، مشخص شده که هر نوع پاسخ ایمنی سیتوکین مخصوص خود را دارد. نوع تاثیر هر سیتوکین الگوی خاص آن سیتوکین را تشکیل می دهد.

قارچ هایی که موجب کم شدن التهاب می شوند(قارچ های ضد التهابی)، می توانند موجب کم کردن خستگی، اضطراب، و سایر علائم سرطان به کمک کاهش ترشح سیتوکین های مولد التهاب شوند.

سایر خواص ایمنولوژیک:

مطالعات و تحقیقات زیادی در جهت کشف مکانیسم عمل خواص ضد توموری قارچ انجام شده است. تحقیقات نشان می دهد که این گونه قارچ گانودرما تاثیر زیادی بر روند چرخه تولید سیتوکین TH1(سیتوکین ضد سرطانی) دارد. در درمان سرطان توسط قارچ گانودرما، این قارچ می توان به صورت غیر مستقیم بر ساختار های مرتبط با تومور تاثیر بگذارد و یا به طور مستقیم موجب تخریب خود تومور شود.

گانودرما و عوامل آنتینو پلاستی:

در ادامه شرایط درمانی سوء هاضمه میلوس ناشی از اثر مواد مخصوص شیمی درمانی، مطالعات نشان داده است که این نوع قارچ لوسیدیوم تاثیر بسیاری دارد. طبق تحقیقات انجام شده قارچ گانودرما با تعامل با عوامل آنتینو پلاستی موجب کمک به فعالیت مواد مخصوص شیمی درمانی شده و می تواند تاثیر این مواد را در انجام عمل رادیوتراپی (که روش اصلی درمان اکثر انواع سرطان است) بالا تر ببرد.

شیمی درمانی باید بتواند در داخل انواع تومور های سرطانی نفوذ کند و موجب توقف چرخه های درون سلولی و عمل آپوپتوز شود. به علاوه شیمی درمانی، دانشمندان به دنبال کشف راه های جدید برای کاهش عوارض جانبی عمل پرتو درمانی به کمک قارچ گانودرما هستند.

 قارچ گانودرما و درمان سرطان

 بحث:

شواهد مبتنی بر تاثیر قارچ ها در درمان بیماری سرطان، طی پنج سال اخیر بسیار افزایش یافته است. در سال های اخیر بسیاری از محقق ها تلاش کرده اند که خواص مختلف قارچ گانودرما بر آپو پتوز، توقف چرخه های سلولی و مدولاسیون های ایمنی را کشف کنند. طبق بررسی های انجام شده، خواص قارچ گانودرماامید زیادی برای درمان کمکی بیمار های مبتلا به سرطان و افزایش تحریک پاسخ های ایمنی نسبت به سلول های سرطانی را در دل دانشمند ها ایجاد کرده است.

مطالعات انجام شده تا به امروز نشان دهنده خواص بالا برنده ایمنی بالای قارچ لوسیدیوم و هم چنین تقریبا صفر بودن اثرات جانبی مخرب این قارچ است. امروزه با پیشرفت سریع علم، احتمال اثبات تمام خواص دارویی و درمانی قارچ گانودرما به عنوان یک داروی گیاهی مکمل وجود دارد. به مرور زمان که روش های مختلف درمان انواع سرطان کشف می شود، استفاده از لوسیدیوم به عنوان نوعی درمان مکمل باید در نظر گرفته شود.

همانند هر نوع داروی دیگری، غلظت، نحوه جذب و استخراج قارچ به عنوان دارو تاثیر مهمی بر نقش دارویی آن دارد و بررسی این عوامل تحقیقات دارویی آینده را تشکیل می دهد. تحقیقات پایه در مورد این قارچ به کشف روش ها و راهبرد های مختلف درمان بیماری سرطان و جلوگیری از عوارض جانبی طولانی مدت این بیماری خواهد انجامید.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها