تاثیر قارچ گانودرما لوسیدوم بر لنفوسیتهای T

بدن ما برای مبارزه با عوامل بیماری‌ زایی همچون ذرات آلوده به آلرژن‌ها، میکروارگانیسم‌های عفونی، قارچ‌ها و هر ماده ی خارجی آسیب ‌رسانی، نیازمند به سیستم ایمنی است که در مدلهای گوناگونی از بدن محافظت می ‌کنند. یکی از سدهای دفاعی بدن در مقابل انواع عفونت ها، سلول‌های خونی هستند که به لنفوسیت شهرت دارند.

لنفوسیتهای T چه نقشی در بدن دارند؟

لنفوسیت های T بخشی از سیستم ایمنی بدن انسان هستند که در سلول های بنیادی موجود در مغز استخوان رشد می کنند. لنفوسیت های T به محافظت از بدن در برابر عفونت ها کمک کرده و قادرند به مبارزه با سرطان کمک کنند. سلول T، تیموسیت نیز نامیده می شود. یک سلول بنیادی خون چندین مرحله را طی می کند تا بتواند به یک گلبول قرمز، پلاکت یا گلبول سفید در خون تبدیل شود.

لنفوسیتهای T

دانشمندان برای یافتن درمانهای جدید برای بیماریهای لاعلاج و یا صعب العلاج نظیر سرطان همیشه دنبال راه حلهای کم هزینه تر و بی عارضه تر بوده اند. در این میان بسیاری از پژوهشگران عرصه ی طب سنتی و گیاهان دارویی با مشاهده ی تاثیرات غیرقابل انکار انواع قارچها بر روی اینگونه بیماریها، دست به آزمایشات متعددی زده اند که از بین اینها آزمایشات و نتایج مربوط به تاثیرات قارچ گانودرما لوسیدوم و اثر ضد توموری این قارچ شرقی توسط سیتوکین های آزاد شده از ماکروفاژهای فعال شده و لنفوسیت های T، خواندنی تر است.

تاثیر قارچ گانودرما بر بیماری های مختلف

قارچ گانودرما از جنس قارچ های چندپوره است که چیزی حدود 80 گونه از آن در طبیعت شناسایی شده است. مشخصه ی ظاهری قارچ گانودرما لوسیدوم، بازیدیوکارپ‌هایی است که بِراکت‌های چوبی و بزرگ، چندساله هستند و محلی ها به آنها «کانک» هم می گویند. لینگژی یا همان گانودرما لوسیدوم رایج ترین نوع گانودرما در چین بشمار می آید که بیش از 2000 سال میشود که برای اهداف پزشکی در مشرق زمین بکار می رود. در کشورهای مشرق زمین مثل چین، از لینگژی برای اهداف مختلفی از جمله آسم، بیماری انسداد مزمن ریه، اختلال خواب، هپاتیت، لکوپنی، فشار خون بالا، چربی خون، دیابت (قارچ گانودرما و دیابت) و سرطان استفاده می شود. همچنین به طور گسترده ای از قارچ لینگژی برای ارتقای سلامت در افرادی که در وضعیت ناسالم و ضعیف و یا گرفتار بیماریهای مزمن، قرار دارند، بکار گرفته میشود.

نتایج مطالعات علمی دانشمندان درباره تاثیر قارچ گانودرما بر بیماری ها

مطالعات علمی دانشمندان به منظور تعیین اثرات تعدیل کننده ی سیستم ایمنی (قارچ گانودرما و تقویت سیستم ایمنی بدن) و اثرات ضد توموری قارچ گانودرما لوسیدوم بوده است. بر اساس این مطالعات، پلی ساکاریدها از بدن میوه ‌دهی قارچ گانودرما لوسیدوم تازه جداسازی شدند و برای تقویت تولید سیتوکین توسط مونوسیت‌ها-ماکروفاژها و لنفوسیت‌های T انسانی مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان میداد که سطوح اینترلوکین، فاکتور نِکروز تومور  α، و IL-6 در کشت های ماکروفاژ تیمار شده با PS-G( 100 میکروگرم بر میلی لیتر) 5.1-، 9.8- و 29- بود که به ترتیب نسبت به گروه کنترلِ درمان نشده بیشتر بود.

علاوه بر این، آزادسازی اینترفرون IFN)-γ ) از لنفوسیت های T نیز در حضور PS-G به میزان قابل توجهی افزایش یافته بود. همچنین آزمایش محققان مشخص کرده بود که این محیط‌های شرطی‌ شده تک هسته‌ ای حاوی سیتوکین، تکثیر و کلون‌زایی رده‌های سلولی لوسِمیک HL-60 و U937 را سرکوب می‌کنند. برچسب‌گذاری DNA و ژل الکتروفورزِز نشان داده است که درمان با PSG-MNC-CM به طور قابل توجهی آپوپتوز سلول‌های لوسِمیک را القا می‌کند.

تجزیه و تحلیل فلوسایتومتری نشان داده است که تعداد کمی سلول آپوپتوز (0.8 ± 2.3٪) در کشت های شاهد دیده شده اند، در حالی که درمان PSG-MNC-CM منجر به افزایش قابل توجهی در جمعیت آپوپتوز هر دو در ( HL-60 (4.5 ± 38.3٪ و در سلول های  ( U937 (8/3 ± 5/44% شده است. مضاف بر اینها، 40 تا 45 درصد از سلول‌های لوسمی درمان‌ شده برای متمایز کردن سلول‌های مونوسیتی بالغ آشکار کننده آنتی ‌ژن‌های سطحی CD14 و CD68 تحریک شدند. با این حال، PS-G به تنهایی حتی در دوز بالاتر 400 میکروگرم در میلی لیتر نیز چنین اثراتی نداشت. از آنجایی که ماکروفاژها و لنفوسیت‌های T درمان‌نشده، قادر به تولید سیتوکین نیستند و یا سیتوکین کمی تولید می‌کنند، و MNC-CM طبیعی رشد سلول‌های لوسمیک را سرکوب نمی‌کند، به نظر می رسد که فعالیت ضد توموری PSG-MNC-CM از سطوح بالا سیتوکین‌ها ناشی می‌شود.

نتایج آزمایشات علمی اثربخشی گانودرما بر لنفوسیتها

در مطالعاتی که برای آزمایش اثربخشی گانودرما لوسیدوم بر روی لنفوسیتهای موش انجام شد، مشاهدات حکایت از این داشتند که قارچ گانودرما باعث افزایش تولید اینوزیتول تِری فسفات و دیاسیل گلیسرول در سلولهای T در حال استراحت شده بود. هر چند که بر تولید و در سلولهای T فعال شده تاثیر نمی گذاشت، با اینحال پژوهش ها در ادامه می گفتند که این قارچ می تواند پروتئین کیناز را در سلولهای T موش فعال کند.

لنفوسیتهای T

همه ی این مطالعات نشان میدهد که قارچ گانودرما لوسیدوم یک گیاه شرقی محبوب است که مجموعه ای چشمگیر از فواید بهداشتی سلامتی  را در خود جای داده است. پروفسور ژی بین لین، یکی از پزشکان و محققان پیشگام در تحقیق خواص لینگژی در عصر مدرن بشمار می آید. جالب اینجاست که نام او در تلفظ چینی به معنای سرباز برای لینگژی می باشد. بخش اعظم کار پروفسور لین به تحقیق خواص و اثرات  لینگژی اختصاص دارد. او به طور سیستماتیک اثرات دارویی قارچ گانودرما لوسیدوم را مورد مطالعه قرار داد و تعدادی از مواد فعال و مسئول تعدیل کننده ایمنی، خواص ضد سرطانی، ضد دیابتی و آنتی اکسیدانی این قارچ را شناسایی کرد. در اثر این مطالعات، او و همکارانش توانستند دست به تولید یک سری محصولات دارویی-غذایی از قارچ گانودرما لوسیدوم بزنند. دستاوردهای او را باید نمونه ای در توسعه داروهای گیاهی در جهان شمرد.

مطالعات پروفسور لین و همکارانش هم نشان داده اند که گانودرما عملکرد سیستم ایمنی را هم در داخل بدن و هم در شرایط آزمایشگاهی تعدیل می کند. اثرات تعدیل کننده سیستم ایمنی گانودرما شامل ارتقای عملکرد ایمنی ذاتی، ایمنی هومورال و ایمنی سلولی در بدن میشد. نتایج تحقیقات پروفسور لین بر روی گیاه داروی لینگژی هم به طور خاص نشان دهنده ی این مطلب بود که پلی ساکاریدهای گانودرما لوسیدوم میتواند بر سلول‌های ایمنی و سلول‌های مرتبط با ایمنی از جمله لنفوسیت‌های B و T، سلول‌های دندریتیک، ماکروفاژها و سلول‌های کشنده طبیعی تأثیر بگذارند و باعث رشد اندام‌های ایمنی، آزادسازی سیتوکین و سایر عملکردهای تنظیمی ایمنی بشوند.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها