تاثیر قارچ شیتاکه بر بیماری های خود ایمنی

قارچ های دارویی خوراکی، از انواع سبزیجات خوردنی محسوب می شوند که از خواص گوناگونی برای سلامتی بدن برخوردارند. نحوه ی رویش قارچ ها متفاوت از رویش دیگر گیاهان است. امروزه انواعی از قارچ ها در دنیا شناخته شده است که قارچ شیتاکه تنها یک نمونه از آن ها به شمار می آید. قارچ شیتاکه بستر رویش خاصی دارد. این قارچ روی بدنه ی مرده ی درختان جنگل های بلوط که بر روی زمین افتاده اند می روید. شاید به خاطر همین سبک رویش خاص است که این قارچ یک قارچ دارویی خوراکی غنی و پر خاصیت به شمار می آید. این بستر رویش خاص به قارچ شیتاکه اجازه داده است تا از مواد و عناصر معدنی و ترکیبات شیمیایی مهم برخوردار باشد.

قارچ ارگانیک شیتاکه و عناصر تشکیل دهنده ی آن

پژوهش های صورت گرفته روی قارچ شیتاکه نشان داده اند که در یک قارچ کوچک شیتاکه عناصر معدنی همچون پتاسیم، سلنیوم، آهن، روی، منگنز، مس، ژرمانیوم و… وجود دارند که هر کدام از آن ها به نوعی برای سلامتی و بهداشت جسم و روح فرد مهم می باشند. همچنین، ویتامین هایی نظیر آ، ث، د، ای و همچنین ویتامین های گروه ب را در قارچ شیتاکه به وفور یافت می شوند که پزشکان آن ها را از مهمترین آنتی اکسیدان های خوراکی برای بدن دانسته اند. از دیگر مهمترین و حیاتی ترین مواد و ترکیباتی که در قارچ کوچک شیتاکه پیدا شده اند، پلی ساکاریدها، تانن ها، پپتیدها، تری ترپنوئیدها، استرول ها و… هستند که نقش مهمی در مبارزه با بیماری های خاص و مهلکی همچون سرطان ها و بیماری های خود ایمنی دارند.

قارچ شیتاکه تازه

آشنایی با بیماری های خود ایمنی

یکی از بیماری ها که مربوط به نقص در عملکرد سیستم ایمنی و دفاعی بدن افراد می شود، بیماری های خود ایمنی هستند. در چنین حالتی سیستم ایمنی بدن فرد قادر به تشخیص سلول های خودی از سلول های مهاجم نیست. بنابراین جایی که باید سیستم ایمنی سلول های مهاجم بیماری زا را نابود کند، به سلول های خودی حمله کرده و بدن را در شرایط خاص بیماری خود ایمنی قرار می دهد. پژوهش ها نشان می دهند که بیماری های خود ایمنی بر اثر دو عامل ژنتیکی و یا گاه محیطی در افراد ایجاد می شوند و بدن و سلامت فرد را تحت تاثیر خود قرار می دهند. سندرم خود ایمنی تکثیر لنفاوی، بیماری خود ایمنی لوپوس، تیروئیدیت هاشیموتو، گریوز، بیماری خود ایمنی کبد، گیلن باره و آلوپسی آتاآرا از انواع گوناگون بیماری های خود ایمنی شناخته شده در جهان به شمار می آیند.

درمان بیماری های خود ایمنی

مساله ی روش درمان و انتخاب یک روش درمان موثر برای بهبود بیمار مبتلا به بیماری خود ایمنی، یکی از مهمترین قدم ها در راه درمان بیمار شمرده می شود. درحال حاضر داروهای سرکوب گر رایجترین داروها برای درمان بیماری های خود ایمنی شمرده می شوند. این داروها در اشکال گوناگونی همچون، قرص، کپسول، آمپول و … برای بیماران این چنینی عرضه می شوند. با همه ی این ها بر اثر عوارضی که این قبیل داروها بر جسم و روح فرد می گذارند، اغلب ترجیح می دهند برای درمان بیماری های خود ایمنی سراغ داروهای گیاهی همچون قارچ ها و بخصوص قارچ شیتاکه بروند.

قارچ شیتاکه

خواص قارچ شیتاکه در درمان بیماری های خود ایمنی

قارچ شیتاکه یکی از مهمترین منابع خوراکی دارویی برای درمان بیماری های خود ایمنی شناخته شده است. این قارچ حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که در مقابله با رادیکال های آزاد و همین طور تقویت سیستم ایمنی نقش چشمگیری دارد. ویتامین های D ،E ،A و C موجود در قارچ شیتاکه تاکنون از مهمترین آنتی اکسیدان های مغذی برای تقویت سیستم ایمنی و سلول های سیستم اعصاب مرکزی به شمار آمده اند. (توصیه می شود مقاله قارچ شیتاکه بهترین منبع ویتامین D را مطالعه نمایید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید) مصرف قارچ شیتاکه به صورت مرتب و به اشکال گوناگون آن می تواند فرد مبتلا به بیماری های خود ایمنی را تقویت کرده و روند بهبود بیماری خود ایمنی را در او سرعت ببخشد. از طرفی دیگر وجود املاح و عناصر معدنی مثل پتاسیم، ژرمانیوم، کلسیم، آهن، منگنز، روی و… در قارچ شیتاکه نقش موثری در تقویت سلول ها و نورون های سیستم اعصاب مرکزی فرد مبتلا به بیماری خود ایمنی دارد.

مصرف قارچ شیتاکه چه به صورت تازه و یا به شکل خشک شده، پودر آسیاب شده و یا حتی دمنوش شیتاکه و یا به صورت کپسول ایمینیون شیتاکه اثرات غیر قابل انکاری در بهبود فرد بیمار از خود نشان داده است. از طرفی دیگر پژوهش های آزمایشگاهی به خوبی اثبات کرده اند که قارچ شیتاکه به دلیل برخورداری از حجم بالایی از ترکیبات شیمیایی ارگانیک نظیر پلی ساکاریدها، نقش چشمگیری در تقویت سلول های تضعیف شده ی سیستم ایمنی بدن بیمار دارد. پلی ساکاریدهای موجود در قارچ شیتاکه از مهمترین ترکیبات ارگانیک موجود در خوراکی ها هستند که به ندرت در خوراکی ها می توان آن ها را یافت. قارچ شیتاکه یکی از بهترین قارچ هایی است که سهم بسزایی از برخورداری پلی ساکاریدها را به خود اختصاص داده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه مصرف قارچ شیتاکه حتما مقالات سایت را در این زمینه مطالعه نمایید.

برای بهبود بیماری فرد مبتلا به خود ایمنی می توان تحت نظر پزشک از انواع اشکال قارچ شیتاکه را در جیره ی غذایی او گنجاند. مصرف قارچ شیتاکه به صورت تازه و یا حتی اسلایس های خشک شده ی آن در خوراک روزانه ی بیمار، به تدریج رمق از دست رفته ی بیمار را به او برمیگرداند و با تقویت سلول های سیستم ایمنی فرد و همچنین تقویت سلول های سیستم اعصاب او، باعث بهبود عملکرد بخش دفاعی بدن فرد شده و مقاومت او را در برابر تهاجمات بیماری افزایش می دهد. همچنین مصرف قارچ شیتاکه در کنار استفاده از داروهای درمان بیماری خود ایمنی که پزشک تجویز کرده است، با تقویت بدن، باعث افزایش اشتهای بیمار شده و اثرگذاری داروها را در بدن او بیشتر می کند.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها