گانودرما و ترکیبی به نام اسید گانودریک

در طب سنتی از ترکیبات موجود در خوراکی های مختلف، جهت تسکین دردها و یا درمان بیماری ها استفاده می شود. برخی مواد خوراکی و دارویی خصوصیت بارزی دارند که حتی عوام هم آنها را با این خاصیت می شناسند. مانند دارچین که به گرمی معروف است و یا گل گاوزبان که آرامش بخش است. برخی مواد هستند که به دلیل داشتن خواص دارویی و درمانی فراوان، مصرف روزانه ی آنها به همه ی افراد توصیه می شود که به نوعی از ابتلا به بیماری ها پیشگیری کند. یکی از این خوراکی ها قارچی به نام گانودرماست. این قارچ با وجود اینکه در دسته گیاهان نمی گنجد اما به عنوان پادشاه گیاهان دارویی به حساب می آید.

آشنایی با قارچ گانودرما لوسیدوم

قارچ گانودرما یا همان ریشی، یک قارچ دارویی چند هزار ساله است. بااینکه زادگاه این قارچ، مشرق زمین است اما امروزه در تمام جهان به شکل های مختلف کشت می شود. خواص گانودرما در سالهای اخیر طی آزمایشات متعدد و تحقیقات فراوان به اثبات رسیده است. این اکسیر جوانی به اعتقاد طب سنتی چین، می تواند عامل سلامتی و طول عمر باشد. گانودرما در جنگل های گرم و مرطوب و بر روی تنه درختان مرده رشد می کند. به همین دلیل در گذشته یک داروی کمیاب و سلطنتی به حساب می آمد که تنها در جشن ها و مراسم اشراف مورد استفاده قرار می گرفت.

پس از اثبات خواص گفته شده برای این قارچ توسط علم پزشکی مدرن، متخصصان اقدام به کشت آن به صورت پرورشی و در سالن های مجهز پرورش قارچ کردند. گانودرما برای اینکه خواص واقعی خود را نشان دهد لازم است در شرایط خاصی کاشته و برداشت شود. به این ترتیب امروزه استفاده از این داروی معجزه آسا برای همگان ممکن است و مصرف منظم آن حتی برای کسانی که بیماری خاصی ندارد، مفید دانسته شده است.

خواص قارچ گانودرما لوسیدوم

برای قارچ گانودرما خواص فراوانی ذکر شده که یکی از مهمترین خواص دارویی و درمانی قارچ گانودرما لوسیدوم، تقویت سیستم ایمنی بدن است. همچنین می تواند در کنترل قند و کلسترول به بیماران کمک کند. گانودرما به دلیل داشتن فیبر بالا عامل بازدارنده برای یبوست و ناراحتی های روده است. سایر فوائد مصرف این قارچ عبارتند از:

  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • کاهش کلسترول خون و کنترل چربی
  • کاهش قند خون و کنترل دیابت
  • پیشگیری از ابتلا به سرطان
  • از بین بردن سلول های سرطانی و جلوگیری از انتشار آنها
  • جلوگیری از ابتلا به تومورهای مغزی
  • کمک به سلامت و تقویت قلب و عروق خونی
  • کمک به سلامت کلیه و کبد
  • پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون
  • تنظیم سیستم خواب کامل
  • برطرف کردن استرس و ناراحتی های روحی ناشی از آن
  • جلوگیری از افسردگی و خستگی
  • بهبود آلرژی و حساسیت های فصلی
  • تنظیم متابولیسم بدن و کمک به لاغری
  • برطرف کردن نوسانات هورمونی و ایجاد تعادل در بدن
  • بهبود عملکرد سیستم دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست های خطرناک
  • خواص آنتی ویروسی، آنتی اکسیدانی و ضد قارچی

و هزاران خواص دیگر که امروزه به تایید آزمایشات علمی رسیده است.

اثرات اسیدگانودریک موجود در قارچ گانودرما بر بدن

قارچ گانودرما چند صد ترکیب فعال زیستی دارد که به دو دسته ی قطبی و غیر قطبی تقسیم می شوند. این ترکیبات از اسپور و عصاره ی قارچ گانودرما استخراج می شوند. ترکیبات اصلی قارچ گانودرما را می توان به شرح زیر برشمرد:

  • پلی ساکارید ها
  • مشتقات لانوسترول به ویژه تری ترپنوئید ها
  • پروتئین ها
  • پپتیدها

از جمله ترکیبات فعال گانودرما زیست مولکول های غیر قطبی هستند که نقش تعیین کننده ای در از بین بردن رادیکال های آزادی چون سوپراکسید و هیدروکسیل دارند و مستقیما در اسپور این قارچ وجود دارند. یکی از مهمترین ترکیبات غیرقطبی عصاره گانودرما، تری ترپنوئیدها هستند که شامل موارد زیر هستند:

  • گانودریک
  • اسید گانودریک
  • گانودریول
  • لوسیدون
  • اسید لوسیدونیک

انواع مختلفی از اسید گانودریک در قارچ گانودرما وجود دارد که هر یک تاثیرات خاص خود را دارند. این ترکیب طعم تلخی دارد و تلخی قارچ گانودرما هم به دلیل وجود این ماده است. از جمله مهمترین خواص این ترکیب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خواص ضد ویروسی، ضد تورمی و ضد باکتریایی
  • اثرات سم زدایی بدن از رادیکال های آزاد و سایر سموم
  • جلوگیری از تجمع پلاکت ها
  • جلوگیری از سنتز کلسترول و جذب آن
  • کاهش فشار خون و غلظت خون

در اینجا به برخی از مهمترین انواع اسید گانودریک اشاره می کنیم:

  • گانودریک اسیدهای Mf و T-O: این ترکیبات می توانند از بیو سنتز کلسترول جلوگیری کنند. به این ترتیب کلسترول خون کاهش پیدا می کند. این چربی خنثی در صورتی که در خون آزاد باشد می تواند به تجمع پلاکت ها و در نهایت گرفتگی رگ ها منجر شود. به این ترتیب علاوه بر سلامت قلب و مغزه به بهبود عملکرد کبد و نخاع نیز کمک می کند و سیستم عصبی را تسکین می بخشد.
  • گانودریک اسیدهایB ، C1، A، H و آلفا: توانایی مقابله با ویروس HIV و فعالیت پروتئاز این ویروس را دارا هستند.
  • گانودریک اسید R و S: وظیفه سم زدایی از بدن را دارند و علاوه بر کاهش و پیشگیری از بیماری های کبدی می توانند به این عضو در پاکسازی بدن کمک کنند.

 نحوه مصرف و عوارض ناشی از مصرف گانودرما

در مشرق زمین این قارچ را حتی به صورت خام نیز مصرف می کنند. اما توصیه متخصصین نحوه مصرف قارچ گانودرما لوسیدوم به روش دمنوش و عصاره گیری است. زیرا این قارچ برای آزاد سازی ترکیبات فعال، نیاز به حرارت دارد. مصرف گانودرما را در ابتدا از یک گرم در روز شروع کرده و به مرور میزان مصرف را زیر نظر متخصصان افزایش دهید. توجه داشته باشید که به دلیل طبع سرد این قارچ، بهتر است آن را یا مصلح هایی چون نبات، دارچین و یا زنجبیل مصرف کنید.

مصرف گانودرما هم مانند هر داروی دیگری ممکن است اثرات زیان آوری برای عده ی معدودی از مصرف کنندگان به همراه داشته باشد. اصولا بدن بعضی افراد به قارچ ها حساسیت نشان می دهد. اما به طور کلی مصرف این قارچ به افراد زیر 12 سال و خانم های باردار و در دوران شیردهی توصیه نمی شود. همچنین برای افرادی که به بیماری های خودایمنی مبتلا هستند و یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، می تواند مشکل ساز باشد. بنابراین پیش از مصرف حتما با متخصص خود مشورت کنید.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها