درمان زگیل تناسلی از طریق جراحی

یکی از انواع ویروس های بیماری زا، ویروس HPV است که با نام ویروس پاپیلومای انسانی شناخته می شود و عاملی برای ابتلای افراد به بیماری عفونی زگیل تناسلی به شمار می آید. این بیماری از نوع بیماری های جنسی STDs محسوب می شود که افراد فعال جنسی را که به صورت افراطی به روابط جنسی خارج از خانواده و ازدواج تمایل دارند درگیر خود می نمایند. اغلب این دسته افراد در صورت ابتلا به دیگر انواع بیماری های مقاربتی در کمین ابتلا به بیماری عفونی زگیل تناسلی می باشند.

این امر به دلیل آن است که سیستم ایمنی بدن این افراد در اثر بیماری های عفونی جنسی دیگر نظیر سوزاک، هپاتیت ب، ایدز، تبخال تناسلی و … ضعیف شده است و با کوچکترین بی احتیاطی در روابط جنسی می تواند در معرض ابتلا به زگیل تناسلی قرار بگیرد. زگیل تناسلی از واگیردارترین بیماری های عفونی مقاربتی است که با کمترین میزان تماس با فرد آلوده، بدن را درگیر خود می کند. بیرون ریزی این بیماری بیشتر به صورت بروز زگیل های ریز و یا درشت پوستی و گوشتی است که بر روی دست ها یا پاها، صورت، بدن، نواحی تناسلی، مقعد، کف پاها و… دیده می شود.

انواع ویروس پاپیلومای انسانی

تا به امروز تایپ های گوناگونی برای ویروس HPV مورد شناسایی قرار گرفته اند که بیشتر آن ها زگیل تناسلی کم خطر را در افراد ایجاد کرده و تنها 40 مورد از انواع مختلف زگیل تناسلی یا ویروس hpv می توانند افراد مبتلا را به بیماری های خطرناکی مثل سرطان ها و… گرفتار نمایند. HPV16 و HPV18 از تایپ های پرخطر بیماری زگیل تناسلی هستند که امکان ابتلا به سرطان مقعد، سرطان رحم و دهانه ی رحم، سرطان آلت تناسلی، سرطان دهان، سرطان مری، سرطان ریه، سرطان ناخن و… را در افراد مبتلا به آن ها ایجاد می نمایند.

جراحی زگیل تناسلی

از همین رو، پزشکان به افرادی که بی احتیاط  اقدام به برقراری رابطه ی جنسی با شریکان جنسی متعدد و بیگانه می کنند توصیه دارند که حتما پس از هربار رابطه ی جنسی تست HPV داده و زیر نظر پزشک آزمایش های مربوط به بیماری های جنسی بدهند. این به دلیل آن است که بسیاری از افراد به دلایل گوناگون بیماری زگیل تناسلی در بدن آن ها نمودی ندارد و در دوره ی کمون به سر می برد. از همین رو به دلیل مسری بودن این بیماری حتی در صورتی که هیچ علامتی دال بر زگیل تناسلی در بدن فرد دیده نشود، تماس بدنی و جنسی می تواند شریک جنسی را به این ویروس مبتلا نماید.

روش های درمانی زگیل تناسلی

برای درمان بیماری عفونی زگیل تناسلی تاکنون روش های درمانی مختلفی روی کار آمده اند. این روش های درمان بیماری زگیل تناسلی که شامل دارودرمانی، جراحی، سوزاندن، لیزرتراپی، کرایوتراپی و… می باشد، هیچ کدام نقشی در بیرون راندن ویروس پاپیلومای انسانی از بدن فرد مبتلا به آن ندارند و تنها قادرند ظواهر ناخوشایند بیماری را از روی بدن برطرف نمایند. این روش ها هر کدام بنا بر این که بیماری زگیل تناسلی فرد از چه نوع ژنوتایپی است و یا تا چه مرحله ای پیش رفته است از طرف پزشک معالج بیمار توصیه و تجویز می شود.

در صورتی که بیماری از تایپ های کم خطر ایجاد شده باشد و تنها به صورت پاپیلوم های کوچک روی دست و پاها باشد، پزشکان با استفاده از پمادها و یا محلول های دارویی همچون ایمی کیمود، سینکاتچینز، اسیدسالیسیلیک و … اقدام به درمان فرد می کنند. اما در صورتی که بیماری از تایپ های خطرناکی مثل HPV6  ،HPV11 ،HPV16 و … به وجود آمده باشد، پزشکان برای رفع علائم آن از الکتروکوتر، فریز کردن و دیگر روش های ذکر شده استفاده می کنند. این روش ها همراه با تغییر سبک زندگی فرد، بهبود رژیم غذایی و همچنین استفاده از دارودرمانی و… می تواند جواب مثبتی در طول یک دوره ی درمانی به فرد بیمار بدهد.

جراحی زگیل تناسلی

جراحی زگیل تناسلی

یکی از روش های درمانی زگیل تناسلی، به کار گیری جراحی برای رفع نشانه های حاد و پیشرفته ی آن در نقاط حساسی همچون آلت تناسلی، مقعد، ناحیه ی واژینال، دهان و… می باشد. در این روش، زگیل های پیشرفته و وخیم روی آلت تناسلی، بخش های بیرونی واژینال، پوست بدن  و …. را به کمک چاقوی جراحی همراه با بی حسی موضعی به صورت عمیق برمی دارند. در صورتی که زگیل تناسلی بر روی دیواره ی رحم ایجاد شده باشد، پزشک جراح و متخصص از روش LEEP یا الکتروسرجیکال برای برداشتن آن اقدام می نماید. روش جراحی همراه با درد و عوارض پس از جراحی است که به کمک داروهای مسکن و آنتی بیوتیک ها پزشک عوارض آن را می کاهد و برطرف می نماید.

جراحی زگیل تناسلی به طور معمول در کلینیک های درمانی تخصصی و فوق تخصصی بیماری های جنسی و اورولوژی به صورت سرپایی انجام می پذیرد. پس از عمل جراحی برداشتن زگیل تناسلی، فرد غالبا تا سه روز استراحت نیاز دارد تا محل زخم جراحی زگیل تناسلی بهبود نسبی پیدا کند.

نکته مهم درباره جراحی زگیل تناسلی

همانطور که میدانید جراحی زگیل های تناسلی دلیل بر درمان شدن این بیماری و حذف این ویروس از بدن نیست. چرا که روش هایی مثل جراحی، سوزاندن، کرایوتراپی و لیزر فقط باعث حذف زائده های این بیماری می شوند و ویروس hpv همچنان داخل بدن وجود دارد.

اغلب پزشکان جراح بعد از جراحی به بیماران توصیه های مراقبتی می کنند که شامل اجتناب از رابطه ی جنسی، مصرف خوراکی ها و غذاهای تقویت کننده ی سیستم ایمنی، پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و دخانیات و… می باشد. برای درمان بیماری زگیل تناسلی به طور کامل، سیستم ایمنی بدن باید تقویت شود.

جراحی زگیل تناسلی

بهبود بیماری زگیل تناسلی بعد از جراحی

این دسته از افراد پس از جراحی با مصرف گیاهان دارویی و قارچ های خوراکی دارویی می توانند کمک بهتری به تسریع روند بهبود خود نمایند. به ویژه این که مصرف قارچ های دارویی خوراکی در دوران نقاهت می تواند به دفع ویروس HPV  از بدن آن ها نیز کمک کرده و مانعی برای عود مجدد زگیل تناسلی و عفونت ناشی از آن در بدن بیمار جراحی کرده به شمار بیاید. قارچ هایی مثل قارچ شیتاکه، قارچ گانودرما، قارچ دم بوقلمون حاوی ترکیباتی هستند که به شدت به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. قارچ شیتاکه دارای ماده ای به نام AHCC است که این ماده داخل قرص هایی که برای بیماری hpv تجویز می شود نیز وجود دارد و تاثیر به سزایی در درمان بیماری زگیل تناسلی دارد شما می توانید برای تاثیرگذاری بهتر خود قارچ را به صورت خالص تهیه کنید و مصرف کنید.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها