ویتامین های موجود در قارچ یال شیر

قارچ یال شیر از انواع قارچ های جنگلی ارگانیکی است که نام علمی آن هریسیوم بوده و از شکل و قیافه ای شبیه یال های شیر دارد. از این رو آن را به نام یال شیر می شناسند. یال شیر به صورت خودرو در پای درختان جنگلی نواحی مرطوب و شرجی می روید. دانشمندان گیاه شناس سال هاست که بر روی روش های کشت قارچ یال شیر به صورت گلخانه ای در حال تحقیق و بررسی هستند. امروزه به دلیل رسانه های گوناگون طرفداران قارچ یال شیر در سراسر دنیا رو به گسترش هستند. بنابراین برای جوابگویی به نیازهای متقاضیان مصرف قارچ یال شیر روش ارگانیک آن پاسخگو نیست. قارچ یال شیر طعمی شبیه غذاهای دریایی دارد.

در کشورهای آسیای شرقی همچون چین، مالزی، ژاپن و… از این قارچ به صورت خوراکی در انواع خوراک ها استفاده می شود. اما مصرف خوراکی این قارچ تنها کاربرد آن نیست. چرا که دانشمندان حوزه ی پزشکی و بهداشت این کشورها امروزه انواعی از کاربردهای دارویی را از این قارچ دارند. قارچ یال شیر را می توانید به صورت خام مصرف کنید. در واقع مصرف این قارچ هم به صورت خام امکان پذیر است و هم به صورت پخته و هم به صورت دمنوش. در کشور خودمان قارچ یال شیر را در فصل های بهار و پاییز در جنگل های انبوه به ویژه جنگل های هیرکانی به راحتی می توان روی تنه های پوسیده ی درختان یافت.

ویتامین ها و مواد موجود در قارچ یال شیر

قارچ یال شیر به دلیل شرایط خاص رویش آن از انواع گسترده ای از مواد معدنی، ویتامین هاو ترکیبات زیست فعال برخوردار است. یکی از مهمترین بخش های تشکیل دهنده ی قارچ یال شیر ترکیبات زیست فعال حیاتی موجود در آن هستند که نقش بسیار مهمی در بهبود بیماری های خاص و حفظ سلامت قلب و عروق در بیماران قلبی دارند. پلی ساکاریدها از مهمترین ترکیبات زیست فعال موجود در این قارچ به شمار می آیند. همچنین این قارچ سرشار از استرول است که نقش اساسی در کاهش کلسترول بد خون در افراد دارای مشکلات عروقی دارد. قارچ یال شیر را از مهمترین منابع ویتامینی گیاهی دانسته اند.

قارچ یال شیر

انواعی از ویتامین های مقوی نظیر A ، E، C، D و همین طور ویتامین های گروه خانواده ی B و… از مهمترین آنتی اکسیدان هایی شمرده می شوند که در پیکره ی این قارچ جذاب خوشمزه ی منحصر به فرد جمع شده اند تا از آن یک داروی خوراکی معجزه گر درست کرده باشند. از طرفی تحقیقات نشان داده اند که قارچ یال شیر منبعی غنی از ویتامین های D2 و D3 به حساب می آیند. هریسنون و اریناسین هم از دیگر ترکیبات مهم آنتی اکسیدانی موجود در قارچ یال شیر است که نقش مکمل در میان خوراکی ها را برای ارتقای سیستم ایمنی بدن انسان دارد.

در میان این ها نباید از یاد بیوتین و فولات که در این قارچ وجود دارند غافل شد. مواد و عناصر مهم معدنی هم در این قارچ طبیعی بسیاریافت می شوند. موادی همچون پتاسیم، فسفر، آهن، کلسیم و… که نقشی اساسی در تقویت سیستم عصبی بدن ما دارند و می توانند مانع بروز بسیاری از بیماری هایی بشوند که ریشه در اعصاب دارند. با مصرف قارچ یال شیر به راحتی می توان هفت اسید آمینه ی ضروری و هشت اسید آمینه ی غیر ضروری را به بدن رساند.

فواید استفاده از قارچ یال شیر

پزشکان بر اساس تحقیقات صورت گرفته روی ترکیبات و خواص قارچ یال شیر به نتایج جالبی در مورد فایده های استفاده از این قارچ در جیره ی غذایی روزانه رسیده اند. از نظر پزشکان مصرف قارچ یال شیر می تواند نقش مهمی در پیشگیری و همین طور کنترل و درمان بیماری هایی کثل آلزایمر و پارکینسون داشته باشد. NGF، یک عامل پروتئینی رشد طبیعی به شمار می آید که قارچ یال شیر تولید آن را تحریک کرده و باعث رشد بهتر نورون های مغزی و کارآیی بهتر آن ها در مغز می شود. در صورتی که درباره نحوه مصرف این قارچ نیاز به کسب اطلاعات بیشتری دارید مقاله نحوه مصرف قارچ یال شیر را مطالعه نمایید.

ترکیبات زیست فعال موجود در قارچ یال شیر به ویژه بتاگلوکان و دی گلوکان های پلی ساکاریدهای موجود در آن در کاهش استرس فعال و تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود بیماری های مرتبط با نقص خود ایمنی تاثیرات شگفت انگیزی دارند.

ویتامین های E ،D و… و همین طور پلی ساکاریدها، لنتینان و دیگر مواد زیست فعالی که در قارچ یال شیر به وفور یافت می شوند از مهمترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند که به عنوان داروی آنتی کنسر شمرده شده و مانع رشد و گسترش سلول ها و تومورهای سرطانی در بدن بیمار می شوند.

قارچ یال شیر

فواید قارچ یال شیر برای بیماران قلبی و عروقی

برای بیماران قلبی و عروقی که به خصوص مبتلا به چربی خون می باشند مصرف قارچ یال شیر به دلیل بهره مندی از استرول و دیگر ترکیبات زیست فعال توصیه می شود. استرول های این قارچ در پایین آمدن سطح کلسترول بد خون نقش بسزایی دارند و مانع از بروز پلاک در رگ ها و بروز سکته در بیماران قلبی عروقی می شوند.

در افرادی که به دلیل کاهش سطح مواد و عناصر معدنی مبتلا به بیماری های روحی و افسردگی های مزمن شده اند مصرف قارچ یال شیر می تواند به نوعی مکمل خوراکی محسوب شده و اثرات ناشی از بیماری های روحی را در این افراد کاهش دهد. قارچ یال شیر به دلیل برخورداری از آنتی اکسیدان ها و عماصر معدنی مثل پتاسیم و فسفر در تقویت گیرنده های سیستم اعصاب مرکزی بدن موثر عمل می کند و باعث رفع اضطراب و افسردگی و بهبود عملکرد مغز می شود. مصرف این قارچ سطح ترشح هورمون هایی نظیر سروتونین را افزایش داده و باعث تحرک و نشاط بیشتر در این قبیل افراد می گردد.

برای افرادی که به مشکلات روده ای و تنبلی روده و یبوست گرفتار هستند، مصرف قارچ یال شیر به دلیل بهره مندی از میزان بالایی از فیبر و چربی های مفید می تواند به تحریک روده و عملکرد بهتر آن منجر شود.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها