انتقال زگیل تناسلی از طریق رابطه جنسی

HPV یکی از انواع ویروس های بیماری زا است که عامل ابتلا به بیماری عفونی مقاربتی زگیل تناسلی محسوب می شود. HPV را ویورس پاپیلومای انسانی هم می نامند. این ویروس قدرت سرایت بسیار بالایی دارد و با کمترین میزان تماس به سرعت از فردی به فرد دیگر انتقال یافته و همچنین  با کمترین میزان لمس بر روی بدن فرد از نقطه ای به نقاط دیگر گسترش پیدا می کند. از همین رو از این ویروس به عنوان یکی از مسری ترین ویروس های بیماری زا یاد می کنند.

این ویروس به محض ورود به بدن وارد بافت نرم و مرطوب پوست شده و با ایجاد اختلال در نحوه ی رشد سلول ها، باعث بروز زگیل بر روی نقاطی همچون دست، پاها، کف پاها و در مواقع شدیدتر در نواحی تناسلی، مقعد و دهان می شود. زگیل تناسلی یکی از انواع بیماری های مقاربتی به حساب می آید که بر اثر افراط در روابط جنسی خارج از ازدواج در افراد به وجود می آید.

انواع زگیل تناسلی

ویروس پاپیلومای انسانی دارای دویست ژنوتایپ گوناگون است که اکثر آن ها بی خطر و یا نسبتاً کم خطر بوده و تنها چهل ژنوتایپ از انواع بسیار خطرناک این ویروس محسوب می شوند. برای همین هم پزشکان بیماری زگیل تناسلی را به دو نوع تقسیم کرده اند: کم خطر و پرخطر! انواع تایپ های کم خطر  HPV، زگیل هایی را روی دست ها و پاها و گاهی کف پاها و صورت و یا روی بدن به وجود می آورند.

زگیل تناسلی

 

این نوع زگیل ها به صوت دانه دانه و یا گاه به صورت موزائیکی (به ویژه در کف پاها) ظاهر می شوند. زگیل های کم خطر مسری هستند و با کمترین میزان لمس هم به دیگر نقاط سالم بدن انتشار یافته و هم از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. تایپ های پرخطر بیماری زگیل تناسلی شامل ژنوتایپ هایی می شوند که آلت تناسلی (در رابطه ی جنسی واژینال)، مقعد (در رابطه ی جنسی مقعدی) و دهان، زبان، حلق، ریه ها (در رابطه ی جنسی دهانی) را درگیر خود کرده و دارای انواعی از عوارض همچون درد، سوزش، خارش شدید و حتی خونریزی هستند.

روش های انتقال زگیل تناسلی

بیماری عفونی زگیل تناسلی از عفونتی ایجاد می وشد که ویروس پاپیلومای انسانی در پوست و قشر درونی پوست ایجاد کرده و باعث بروز زگیل هایی به صورت خوشه ای، دانه دانه و یا گاه موزائیکی می شود. لمس کردن زگیل ها از شایع ترین روش های انتقال زگیل تناسلی از فردی به فرد دیگر می باشد. همچنین در صورتی که زگیل تناسلی هنوز در دوران کمون خود باشد و افراد از حوله های مرطوب، مسواک شخصی و دیگر لوازم شخصی همدیگر نظیر ریش تراش، دستگاه اپیلاسیون، تیغ و …به صورت مشترک استفاده کنند امکان انتقال ویروس HPV را به راحتی در بین هم فراهم آورده اند. یکی دیگر از روش های انتقال زگیل تناسلی زایمان است.

انتقال زگیل تناسلی

در صورتی که مادر باردار مبتلا به بیماری زگیل تناسلی به ویژه در دهانه ی رحم خود باشد، در هنگام زایمان طبیعی بدن نوزاد در تماس با این زگیل ها به ویروس HPV مبتلا شده و زگیل ها بیشتر در نواحی دهان و حلق او پدیدار می شوند که مشکلاتی در بلع برای نوزاد به وجود می آورند. شیردهی نیز یکی دیگر از روش های انتقال ویروس HPV به نوزاد می باشد. همچنین افراد معتاد که اقدام به روابط جنسی پرخطر نیز می کنند، با سرنگ مشترک می توانند در معرض خطر ابتلا به انواع بیماری های مقاربتی نظیر زگیل تناسلی قرار بگیرند.

زگیل تناسلی و انتقال با رابطه ی جنسی

یکی از شایع ترین راه های ابتلا به بیماری زگیل تناسلی، برقراری رابطه های جنسی پرخطر خارج از دایره ی ازدواج و با انواع شرکای جنسی می باشد. این دسته از افراد خود و دیگران را در معرض ابتلا به انواع بیماری های جنسی STDs قرار می دهند که ایدز، زگیل تناسلی، تبخال تناسلی، هپاتیت ب، سوزاک و… نمونه هایی از آن ها شمرده می شوند. از لحظه ی ورود ویروس پاپیلومای انسانی به بدن فرد تا زمان بیرون ریزی آن چیزی حدود سه هفته تا یکسال طول می کشد.

در طول این مدت فرد مبتلا به ویروس HPV، بدون هیچ علامتی به عنوان ناقل بیماری زگیل تناسلی مطرح می شود. خیلی از افراد فعال از نظر جنسی که روابط پر خطر جنسی را مدام تجربه می کنند، بدون دقت به این نکته که زگیل تناسلی می تواند بدون علامت هم باشد تن به روابط جنسی با شرکای جنسی متعدد می دهند و خود را به انواع امراض جنسی درگیر می کنند.

رابطه جنسی

رابطه ی جنسی از مهمترین فاکتورهایی است که افراد را به دام خطر ابتلا به این بیماری می اندازد. رابطه ی جنسی از نوع واژینال، زگیل هایی را در نواحی تناسلی، زیر بیضه ها، کشاله ی ران، نواحی واژینال، رحم و دهانه ی رحم ایجاد می نماید. در روابط جنسی مقعدی، افراد درگیر زگیل هایی روی آلت تناسلی، مقعد، داخل مقعد، انتهای روده ی بزرگ، روی اسفنکترها و … می شوند. در روابط جنسی دهانی، زگیل ها در زیر زبان، روی زبان، حلق، لوزه ها، مری و ریه ها در می آید که مشکلات بسیار زیادی از قبیل مشکلات تنفسی، اختلال در بلع و… را در پیش می آورد.

پزشکان اورولوژی و متخصصان بیماری های جنسی معتقدند تا به امروز هیچ روشی اعم از استفاده از انواع کاندوم ها و… نمی توانند به جلوگیری از ابتلا به زگیل تناسلی و دیگر بیماری های جنسی کمک کنند و اجتناب از روابط جنسی پر خطر و تن دادن تنها به یک شریک جنسی دائمی (همسر) می تواند تنها راه حل جلوگیری و همین طور پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی به شمار بیاید.

زگیل تناسلی از بیماری هایی است که درمان قطعی برای آن وجود ندارد در صورتی که نیاز به کسب آخرین اخبار و اطلاعات به دست آمده در رابطه با بیماری زگیل تناسلی دارید مقاله کشف داروی جدید زگیل تناسلی را مطالعه نمایید.

0 0 رای ها
به ما امتیاز دهید
مشترک
اطلاع از
guest

0 نظر ثبت شده
بازخورد داخلی
مشاهده تمام دیدگاه ها